19 Mayıs 2012 Cumartesi

Lakers Kobe ile hayatta kaldı: 99-96


NBA'de Batı Konferansı Yarı Final serisi üçüncü maçında Staples Center'da konuk ettiği Oklahoma City Thunder'ı süper yıldızı Kobe Bryant'ın 36 sayısı ile mağlup eden Los Angeles Lakers serideki ilk galibiyetini alarak 0-2'den seriye ortak olmak için ümitlendi. Son dakkalara geride girmesine rağmen oyunu bırakmayıp sahadan galip ayrılan Lakers böylece durumu 1-2'ye getirdi.

Karşılaşmaya Sessions ve Kobe'nin etkili oyunu ve sayılarıyla fırtına gibi giren Lakers, 6 dakika içinde 16-4'lük üstünlüğü yakaladı. Fakat Thunder'ın cevabı gecikmedi. Önce Harden ve Fisher'ın sayılarıyla farkı kapatan konuk ekip, ardından da Westbrook'un devreye girmesiyle Lakers'ı yakaladı ve ikinci çeyrğin 6. dakikasına girdiğimizde Durant'ın 3 sayılık basketiyle 32-33 öne geçti. Çekişmeli geçen ilk devre World Peace'in devrenin bitiminde elden çıkardığı 3 sayılık basketle 50-47 Lakers üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci devrede de çekişme devam etti. Westbrook ve Durant'ın farkı açma çabalarına Lakers Bryant ve Bynum ile cevap verince skor dengede kaldı ve final periyoduna 69-70 Thunder üstünlüğüyle girildi. Son çeyrekte büyük bir heyecan vardı. Son  6 dakikaya 83-83 eşitlikle girilirken, Westbrook'un sayıları ile Thunder 3 dakika kala skoru 92-87'ye getirdi. Bryant ve Gasol ile 6-0'lık seri yakalayan Lakers, son dakikaya girerken tekrar üstünlüğü yakalarken, kaçan Thunder hücumu sonrası yapılan taktik faulleri iyi değerleniren Lakers sahadan da 99-96 galip ayrıldı. 
Los Angeles Lakers'ta gecenin kahramanı 36 sayı, 7 ribaund, 4 asistle Kobe Bryant olurken, Andrew Bynum 15 sayı, 11 ribaund, 3 blok, Pau Gasol 12 sayı, 11 ribaund, 6 asist, 2 blok, Ramon Sessions 12 sayı, 4 asist ve geçtiğimiz maçta son şutu kaçırdıktan sonra ölüm tehditleri alan Steve Blake de 4/5 saha içi, 2/2 üç sayı isabetiyle 12 sayı, 8 ribaund ile mücadele ettiler. Oklahoma City Thunder'da ise Kevin Durant 31 sayı, 5 ribaund, James Harden ve Russell Westbrook da 21'er sayı kaydederlerken, diğer oyuncuların yeterli skor katkısını verememesi yenilginin temel nedenlerinden biri oldu.

2 yorum: