29 Mayıs 2012 Salı

Kartal 3. kupa için kanatlandı: 75-82


Beko Basketbol Ligi Play-Off final serisi ilk maçında Sinan Erdem Spor Salonu’nda Anadolu Efes’in konuğu olan Beşiktaş Milangaz, zorlu mücadeleden 75-82 galip ayrılarak seride 1-0’lık üstünlüğü ve aynı zamanda saha avantajını eline geçirdi. 


Karşılaşma karşılıklı basketlerle başlarken, reklam molasının ardından Kerem ile 3 sayılık isabet bularak 11-8 öne geçen Anadolu Efes, sertleşen Beşiktaş Milangaz savunması karşısında sayı bulmakta zorlanmaya başladı. Dengesiz hücumlar sonrası savunmada da Serhat ve Hawkins’i durdurmakta zorlanan Efes, 0-12’lik Beşiktaş serisine engel olamayarak geriye düştü ve çeyrek 15-20 Beşiktaş Milangaz üstünlüğüyle sona erdi. İkinci çeyreğe Doğuş ve Lafayette’in sayılarıyla başlayan Anadolu Efes, savunmada da gayretini artırınca oyuna denge geldi. Erceg ve Kartal ile farkı tekrar 6 sayıya çıkaran Beşiktaş (21-27), pota altı gücünü kullanmakta ısrar edince aynı zamanda Batista’ya da üçüncü faulünü aldırdı. Bu dönemde Beşiktaş’ın sayıları smaç, serbest atış ve turnikelerle gelirken, alınan hücum ribaundları Efes’in oyunu bir kez daha dengeye getirmesini engellediği gibi son dakikaya girerken farkı 8 sayıya çıkardı: 28-36. Devre de 30-36 Beşiktaş Milangaz üstünlüğüyle tamamlandı.
Üçüncü çeyreğe anadolu Efes Doğuş ve Batista’nın basketleriyle başlasa da, Arroyo’nun sayı ve asistleriyle sazı eline almasıyla 0-11’lik bir seri yakalayan Beşiktaş Milangaz çeyreğin 4. dakikasında 34-49’luk üstünlüğü yakaladı. Çeyreğin bitimine 4 dakika kala Bonsu’nun Alley-oop’u sonrası farkı 16 sayıya kadar çıkara kara kartal (37-53), son 10 dakikaya da 53-62 önde girdi. Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken topu pota altına indirerek sayılar bulan Anadolu Efes Kerem ve Barac’ın sayılarıyla farkı 6 sayıya indirdi: 60-66. Karşılaşmanın son dakikasına da 68-72 geride giren Efes, pota altını zorlamaya devam etti ve Barac’ın smacıyla 55 saniye kala farkı 2’ye indirdi: 70-72. 48 saniye kala Hawkins’in serbest atışları skoru 70-74 yaparken,mola sonrası Cenk’in isabetsiz üçlüğü ile başlayan taktik faulleri iyi değerlendiren Beşiktaş Milangaz, Efes’in telaşlı ve dengesiz hücumlarda farkı kapatamaması sonucu sahadan 75-82 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.
Beşiktaş Milangaz’da Pops Mensah Bonsu 18 sayı, 7 ribaund, 3 blok ve Carlos Arroyo 15 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile en etkili isimleri olurlarken, Zoran Erceg  15 sayı, 6 ribaund ve David Hawkins de 13 sayı  kaydettiler. Anadolu Efes’te ise Kerem Tunçeri 15 sayı, 7 asist, Stanko Barac 11 sayı, 3 ribaund ve Oliver Lafayette 10 sayı, 9 asist ile karşılaşmayı tamamladılar.

5 yorum:

  1. Galatasaray'ı geçtikten sonra şampiyon belli gibi oldu bence. Efes'in BJK'yi bu halleriyle zorlayabileceğini pek zannetmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. sanki kıl payı gibi geldi bana

    YanıtlaSil
  3. kadro yapısı ile efes daha iyi ama bjk bu sene inanmış gerçekten muazzam oynuyorlar bakalım neler olacak

    YanıtlaSil
  4. Saha avantajının yanı sıra psikolojik avantaj da beşiktaşa geçti. Seyirci avantajını da eklersek şu an şampiyonluk yolunda siyah beyazlılar baya ağır basıyor

    YanıtlaSil
  5. futbol takımı çok ağır yaralar alırken bu 1-0 a nasıl sevinicem bilmiyorum

    YanıtlaSil