29 Mayıs 2012 Salı

Heat evinde ikinci yarıda açıldı: 93-79


NBA Doğu Konferansı Play-Off Final serisi ilk maçında sahasında Boston Celtics'i konuk eden Miami Heat, rakibini 93-79 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Süper yıldızı LeBron James'in ilk çeyrekteki 13 sayısıyla maça çok hızlı başlayan ve çeyreği 21-11 önde kapatan Heat, ikinci çeyreğin başında da Miller'ın dış şutlarıyla etkili olarak farkı 11 sayıya kadar çıkardı: 30-19. Allen - Rondo ikilisiyle sayılar bulan Celtics'te eski Oyak Renault'lu Stiemsma'nın da ekstra sayılarla katkıda bulunması sonucu fark kapanırken, devrenin sonunda Pierce'tan gelen üçlük ilk yarı skorunu 46-46 olarak tayin etti. Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü çeyreğin ortalarından itibaren James ve Wade ile etkili olan Heat'e, Celtics'te Garnett dışında karşı koyabilen isim olmayınca ev sahibi ekip farkı yavaş yavaş açmaya başladı ve son 10 dakikaya 72-61 önde girdi. Final periyoduna da 6-0'lık bir seri ile başlayan Miami Heat, bu dakikadan sonra Celtics'in farkı kapatmasına izin vermeyerek sahadan 93-79 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti.

Miami Heat'de 32 sayı, 13 ribaund, 3 blok ile oynayan LeBron James ve 22 sayı, 7 asist, 2 blok ile oynayan Dwayne Wade galibiyetin mimarları olurlarken, Shane Battier de 10 sayı, 10 ribaund ile double double yaptı. Boston Celtics'te ise Kevin Garnett 23 sayı, 10 ribaund, Rajon Rondo 16 sayı, 9 ribaund, 7 asist ve Paul Pierce da 12 sayı kaydettiler.

4 yorum:

  1. kardeş bunları iyi takip ediyorsun maşallah. senin sayende duymadığımız takım basketçi kalmadı :D

    YanıtlaSil
  2. Celtics bu şekilde bi yere varamaz. Miami Wade ve LebRon ile rahat alır seriyi

    YanıtlaSil
  3. tabi ki favori miami ve skor olarak şaşılmaması gereken sonuç miamide lebron cosunca farklı kazanmaları içten bile değil boston da garnet beni şaşırttı gerçekten çok iyi oynadı tek başına diyebilirim boston yaşlı takım olduğu için miami gibi genç dinamik bir takıma ayak uydurmaları zor finale miami çok rahat çıkar ama sapurs okc eşleşmesi nasıl sonuçlanacak bakalım sapurs seride 1-0 önde

    YanıtlaSil