21 Mayıs 2012 Pazartesi

Efes seride öne geçti 2-1


TBL 2012 Playoffları 3. maçında Anadolu Efes, rakibi Bandırma Banvit'i Sinan Erdem Spor salonunda oynanan maçta 68-55 yenerek seride 2-1 öne geçti. Maça hızlı başlayan evsahibi ekip ilk çeyrekte özellikle Ermal ve Kerem Tunçeri ikilisiyle etkili oldu. İlk çeyrek 17-9 Anadolu Efes üstünlüğüyle geçilirken, ikinci çeyrekte 2 takımda savunmalarını ön plana çıkardı. Karşılıklı kaçan basketlerden sonra, Bandırma Banvit Bajramovic in üçlüğüyle bir ara farkı 3 sayıya kadar indirse de, Anadolu Efes yeniden ritmini buldu ve devreye de 37-29 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da maçın kontrolünü elinden bırakmayan evsahibi ekip, rakibinin maça ortak olma çabalarına başarıyla karşılık vererek 3. çeyreği 57-40 lık skorla geçerken, maç sonunda da 68-55 lik skorla galibiyet aldı. Anadolu Efes'te Cenk Akyol 19 sayıyla yıldızlaşırken, Esteban 10, Lafayette ise 7 sayı kaydetti. Konuk takım Banvit'te ise Chuck Davis 14, Bajramovic ve Erkan Veyseloğlu ise 9 ar sayıyla galibiyeti engelleyemediler.

5 yorum:

  1. efes ne kadar kolay bir yarıfinal oynasa da zorlu bir finalle karşı karşıya kalacak.

    YanıtlaSil
  2. Efes tabi geçer öne onun gibi takım mı var :)

    YanıtlaSil
  3. Maçın tamamını izleyemedim ama Ermal ve Kerem ikilisi bayağı iyi performans gösterdiklerini gördüm. İyi iş çıkardılar..

    YanıtlaSil
  4. Biraz gayret be banvit. Final yakışır sana

    YanıtlaSil
  5. efesi tebrik ederim az önce galatarsayı yenerek ilk finaslist biz olduk

    YanıtlaSil