6 Mayıs 2012 Pazar

Efes Play-Off'a farklı başladı: 98-79



Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk ettiği Pınar Karşıyaka’yı farklı bir şekilde 98-79 mağlup ederek Play-Off 1.tur serisinde 1-0 öne geçti. Çarşamba günü Karşıyaka Arena’da oynanacak karşılaşma için de rakibine göz dağı veren Efes, tur için de önemli bir avataj elde etti.

Maçın ilk çeyreğinde Kerem Tunçeri’nin asist ve sayıları, Vujacic’in de dış şutlarıyla etkili olan Anadolu Efes, Goran Ikonic’i durduramayınca üstünlük Pınar Karşıyaka’ya geçti. Ard arda toplar çalan ve isabetli şutlarla 12 sayıya ulaşan Ikonic yeşil kırmızılıları 17-23 öne taşıdı. İlk çeyrek de Pınar Karşıyaka’nın 26-28 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyreğe Anadolu Efes savunmasını sertleştirerek başlayan Anadolu Efes, tam saha pres sonrası yarı sahayı geçmekte zorlanan Pınar Karşıyaka’nın yaptığı top kayıplarından da faydalanarak 17-0’lık bir seri yakaladı ve devrenin bitimine 6:30 kala 41-28’lik skoru yakaladı. Karşıyaka’nın yaptığı basit hataları da iyi değerlendiren Efes devre arasına da 61-42 üstünlükle girdi. Üçüncü çeyreğe Pınar Karşıyaka ilk yarıda sahaya yansıtmayı unuttuğu savunmayı uygulayarak başlayınca çeyrek seyrek ama karşılıklı sayılarla geçti. Periyodun ilk yarısında yaptığı savunmayla Efes’e kolay sayı izni vermeyen yeşil kırmızılılar, sonlara doğru özellikle pota altında direnç gösteremeyince son 10 dakikaya 82-59 Anadolu Efes üstünlüğüyle girildi. Bu noktada Pınar Karşıyaka’nın direncinin ne kadar kırıldığını anlatmak için çeyreğin bitimine 3 dakika kala Efes set hücumunda Vujacic’in Karşıyaka boyalı bölgesine ne kadar rahat girip turnikeyi bıraktığını izlemek yeterli olacaktır. Final periyodu karşılıklı sayılarla geçerken konuk ekip zaman zaman Emre ve İlkan ile farkı kapatma girişimlerinde bulunsa da, Anadolu Efes kadro derinliği ve tecrübesiyle buna izin vermedi. Son dakikalarda iki takımda da fazla süre bulmayan gençler süre bulma şansı bulurken, sahadan 98-79 gaip ayrılan Anadolu Efes seride 1-0 öne geçti. Maçın sonunda –çok sayıda olmasa da- Efes tribünleri 100. sayıyı beklerken Cenk Akyol’un son topu kullanmaması ise heyecanı düşük bu maçın belki de maçın akıllarda kalacak en önemli hareketiydi. Cenk bu hareketiyle rakibe saygının nasıl gösterilmesi gerektiğine dair önemli bir mesaj gönderdi.
Anadolu Efes’te 4/6 üç sayı isabeti ve 17 sayı ile oynayan Sasha Vujacic takımının en skoreri olurken, Tarence Kinsey 16 sayı, 3 asist, 3 top çalma, Kerem Tunçeri  15 sayı, 4 asist, Esteban Batista 12 sayı, 5 ribaund, Oliver Lafayette ise 10 sayı, 7 asist, 5 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Pınar Karşıyaka’da ise Mire Chatman 18 sayı, 4 asist, Goran Ikonic 14 sayı, 4 asist, 5 top çalma, İlkan Karaman 12 sayı, 10 ribaund, 4 asist ve Chaisson Allen 10 sayı ile mücadele ettiler.

4 yorum:

  1. Efes basket takımı benim için ayrıdır :) teşekkürler yorum için

    YanıtlaSil
  2. Nedense basketbol deyice benim aklıma gelen ilk takım efes olur

    YanıtlaSil
  3. Fenerbahçeliyim ama basketbolda en iyi takım Efes. Tebrik ediyorum onları

    YanıtlaSil
  4. Efes böyle başladıysa kanımca seri bitmiştir...

    YanıtlaSil