11 Mayıs 2012 Cuma

CSKA'nın finaldeki rakibi Olympiakos oldu!


Turkish Airlines Euroleague’de Final-Four’un ikinci yarı final maçı Yunan Olympiakos ile İspanyol Regal Barcelona’yı karşı karşıya getirdi. Finalde CSKA Moskova’nın rakibini belli edecek olan maçta, Olympiakos F4’un ilk süprizini gerçekleştirip Regal Barcelona’yı 68-64 yenerek finale yükseldi. Sezon başında maddi zorluklar yaşayan, ilk tur gruplarından çıkmasına bile şüpheyle yaklaşılan Ivkovic’in öğrencileri Spanoulis’in önderliğinde finale adını yazdırarak otoriteleri yanıltan bir sonuca da imza atmış oldular. Regal Barcelona ise bu sezon aldıkları ikinci mağlubyet sonrası final şansını kaybetti. Euroleague Final-Four’da CSKA Moskova ve Olympiakos arasındaki final maçı Pazar akşamı 21:00’de oynanacak.

Tempolu başlayan maça Olympiakos Spanoulis ve Mantzaris ile ardarda iki üç sayılık isabet bularak başladı: 6-0. Tempoyu artırmaya çalışan Barcelona ise erken üç sayılık denemeleri, top kayıpları ve sert Yunan savunması sonrası ilk sayısını ancak 4 dakika sonrasnda bulabildi: 8-2. Regal Barcelona Ndong ile sayılar bulsa da, Spanoulis önderliğinde aşırı konsantre olmuş Olympiakos savunması karşısında çok sayıda top kaybı yapması sonucu çeyreğin son dakikasına 17-9 geride girdi ve çeyrek 17-11 Olympiakos lehine sonuçlandı. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken, 4.5 dakika 24-18 Olympiakos üstünlüğüyle geçildi. Pota altından Lorbek, Perovic ikilisiyle sayılar bulan Barca, Navarro’nun da devreye girmesiyle devrenin bitimine 3:23 kala 26-27 öne geçti. Olympiakos periyot sonunda Spanoulis ve Dorsey ile sayılar bularak devreyi 33-29 önde tamamladı. Bu ikilinin özellikle son hücumda yaptığı Alley-oop tekrar tekrar izlemeye değerdi.
Maça başladığı gibi ikinci devreye de iki üç sayılık isabetle başlayan Olympiakos, Barcelona’nın hücumda yaptığı basit hatalar sonrası 3 dakika içinde skoru 41-33’e getirdi. Barcelona’da pota altında yapılan değişiklik takıma biraz olsun direnç getirirken Vazquez’in sayıları farkı 4’e indirdi: 45-41. Lorbek’in basketi “Acaba Barca geri mi dönüyor?” sorusunu akıllara getirirken, tekrar savunma direncini artıran Olympiakos, Barcelona’nın yıldızlarınsa bırakın sayıyı, kolay şut imkanı dahi tanımadı ve Papanikolaou ve Law’ın sayıları sonrası rakibine mola aldırdı: 50-43. Mola sonrası Navarro ve Lorbek’ten gelen sayılar ile son çeyreğe 50-47 Olympiakos üstünlüüğü ile girildi. Final periyoduna karşılıklı basketlerle başlanırken, ilk 5 dakika 58-54 Olympiakos lehine geçti. Barcelona’da Navarro dışında skor katkısı çok sınırlı kalırken, maç boyunca pota altında etkili olayan Olympiakos’un aldığı üst üste hücum ribaundları Yunan takımının üstünlüğü korumasını sağladı. Son 3 dakikaya 63-56 önde giren Olympiakos, faul hakkı dolması dolayısıyla neden olduğu serbest atışlar sonrası, Barcelona’ya kolay sayı imkanı verince bitime 1:31 kala fark 2 sayıya indi: 63-61. 1:09 kala Spanoulis üç sayı çizgisinin 2 adım gerisinden attığı basketle farkı tekrar 5 sayıya çıkarırken salondaki ateşli Olympiakos seyircisinin de takımına verdiği destek de zirveye ulaştı. Barcelona Ndong ile bulduğu 3 serbest atış sonrası 43 saniye kala farkı 2 sayıya indirirken, 16 saniye kala Dorsey’nin basketi maçı ve finali Olympiakos’a getirdi: 68-64
Olympiakos’ta Vassillis Spanoulis 21 sayı, 6 asist ile maçın yıldızı olurken, Georgios Printezis 14 sayı, 4 ribaund, Kostas Papanikolaou 9 sayı, 4 ribaund ve Richard Dorsey 8 sayı, 5 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. Regal Barcelona’da ise Juan Carlos Navarro’nun 18 sayı, 3 asist ve Boniface Ndong’un 10 sayı, 5 ribaundluk performansları İspanyol ekibine finali getirmeye yetmedi.

3 yorum:

  1. Galatasaray Medical Park'ın İstanbul'da yendiği iki takım yarın finalde yine İstanbul'da kupayı kazanmak için mücadele edecek. Garip oldu:)

    YanıtlaSil
  2. Eeee haticeye değil, neticeye bakmak lazım diye boşuna dememişler :)

    YanıtlaSil
  3. Bakalım yarınki netice ne olacak?

    YanıtlaSil