12 Mayıs 2012 Cumartesi

Bu seriye kalp dayanmaz! (MEM - LAC serisi 3-3'e geldi)


NBA'de Play-Off ilk turunun en heyecanlı serilerinden birine sahne olan Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers serisinin 6. maçında Staples Center yine muhteşem bir maça ev sahipliği yaptı. Seride 3-2 önde olan Clippers'ın kendi sahasında Memphis Grizzlies'ı konuk ettiği maçta bir iç saha galibiyeti Clippers'ı 2. tura taşımaya yetecekti. Fakat sahadan 90-88 ile galip ayrılan taraf Memphis Grizzlies olunca seri 3-3'e geldi. Seride kazananı Memphis'te oynanacak 7. maç belirleyecek. 

Maçın büyük bölümünü 5-6 sayı civarındaki bir farkla önde götüren Grizzlies, maçın son 5 dakikasına girerken ev sahibinin 80-80'lik eşitliği yakalamasına engel olamadı. Fakat bu dakikadan sonra ard arda top kayıpları yapan, hücumlardan boş dönen ve Grizzlies'a hücum ribaundu veren Clippers, 90-88 Grizzlies galibiyetine engel olamayınca seride durum 3-3'e geldi. 
Memphis Grizzlies'ta Marc Gasol 23 sayı, 9 ribaund, son dakikaların etkili ismi Zach Randolph 18 sayı, 16 ribaund, 3 asist, Rudy Gay ve Mike Conley da 13'er sayılık performanslarıyla galibiyeti getirirlerken, Los Angeles Clippers'ta Blake Griffin 17 sayı, 5 ribaund, 6 asist, Eric Bledsoe 14 sayı, 6 asist, Chris Paul da 11 sayı, 7 asist, 5 ribaund, 3 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar.

4 yorum:

  1. Seri başlarken tahminim 4-3 Grizlies'tı. Bakalım 7. maçta beni yanıltacaklar mı?

    YanıtlaSil
  2. Griffin'in oynamayacağı söyleniyordu, onun oynamasına rağmen Grizzlies in kazanması etkileyici. Ben Clippers sahasında turlar diyorum

    YanıtlaSil
  3. İyi de maç Memphis'in sahasında ;-)

    YanıtlaSil
  4. Manyak bi heyecan olacak 7. maç :D

    YanıtlaSil