12 Mayıs 2012 Cumartesi

Avrupa'dan şampiyonluk haberleri

Beko Basketbol Ligi'nde Play-Off mücadelesi tüm hızıyla sürerken, Avrupa'dan da şampiyonluk haberleri gelmeye devam ediyor. Bu haftanın haberleri Avrupa'nın zayıf liglerinden geldi. Arnavutluk'ta SK Tirana, Finlandiya'da Nilan Bisons ve İzlanda'da da Grindavik takımları final serilerini kazanıp ülkelerinde sezonu şampiyon olarak tamamladılar. 

Arnavutluk'ta sezonu namağlup lider kapatan ve finalin 3.maçına kadar da yenilgisizliğini koruyan SK Tirana, son maçta da Kamza Basket karşısında 73-62'lik bir galibiyet alarak seride rakibine karşı 3-0'lık bir üstünlük yakalayıp şampiyonluğa ulaştı. Maçın hemen başında 20-4'lük üstünlüğü yakalayan SK Tirana zorlanmadan rahat bir galibiyet elde etti. Final maçının en etkili isimleri 23 sayı, 11 ribaund ile Bruno Daliu ve 20 sayı, 13 ribaund ile Endrit Hysenagolli oldular.
Avrupa'nın kuzeyinde ise Nilan Bisons Finlandiya Ligi Play-Off finali dördüncü maçında Joensuun Kataja'yı 83-66 ile geçti ve 3-1 ile lig şampiyonluğunu kazandı. Normal sezonu rakibinin arkasında 2. sırada tamamlayan Bisons, final serisinde rakip sahada kazanarak şampiyonluğu kazanmasını bildi. Bisons'ta ABD'li oyun kurucu Martin Zeno finalin 4. maçında 40 dakika sahada kalarak 22 sayı, 5 ribaund, 6 asist ile yıldızlaşırken, kaptan Jeb Ivey ise yine 40 dakikada 16 sayı, 6 asist ile mücadele etti.
Bir başka kuzey Avrupa ülkesi olan İzlanda'da da final serisinin dördüncü maçında deplasmanda Thor Thorl'un konuğu olan Grindavik, ABD'li forveti J'Nathan Bullock'un 36 sayı kaydettiği maçı 78-72 kazanarak seriyi 3-1'e getirdi ve şampiyonluğu elde etti.

0 comments:

Yorum Gönder