10 Mayıs 2012 Perşembe

Anadolu Efes yarı finalde: 73-84

Beko Basketbol Ligi Play-Off ilk tur ikinci maçında Karşıyaka Arena'da Pınar Karşıyaka'nın konuğu olan Anadolu Efes, sahadan 73-84 galip ayrılarak seride durumu 2-0'a getirdi ve yarı finale yükseldi. Milyonlarca euro'nun çöpe atıldığı bir sezonu daha geride bırakan Anadolu Efes'in senelerdir süren bu geriye gidişine
olan tepkim ve içinde bulunduğum tribünün de etkisiyle bir miktar taraflı bir maç özeti geçeceğimi önceden söyleyeyim ki, yazıyı okurken beni yadırgamayın. 
Hafta içi erken saatte olması nedeniyle Karşıyaka taraftarının yeterli ilgiyi gösteremediği maça iyi başlayan ev sahibi ekip Chatman'ın sayılarıyla 3 dakika içinde 8-2 öne geçti. Kinsey, Kerem ve Sinan'ın sayılarıyla oyuna kısa sürede ortak olan Anadolu Efes, skora eşitliği getirip çeyreği 19-20 önde tamamladı. İlk çeyreğin sonlarına doğru hakem üçlüsünün Efes benchinin oyuna müdahele etmesine tepkisiz kalması, sürekli itirazlardan etkilenmesi ve 3-4 kez uyardığı benche teknik faul verememesi ev sahibi taraftarların tepkisini çekerken; tepkilerin artması sonrası ikinci çeyreğin başıyla birlikte oyunda sertliğe izin verilmeye başlandı. Yaklaşık 3 dakika boyunca iki takım da sayı bulamazken, sertliğin artması Karşıyaka'ya yaradı ve 5 dakikaya yakın sayı yemeyen Pınar Karşıyaka 27-20 öne geçti. Kerem ve Kinsey ile oyuna tekrar ortak olan Efes, son dakikalarda dar rotasyon nedeniyle yorulan Karşıyaka'nın alan savunmasına dönmesi sonrası gelen kolay sayılarla devre arasına 34-39 önde girdi.
İkinci devreye de ilk devredeki gibi iyi başlayan Kaf Kaf skorda dengeyi yakalasa da, ritmini bulmuşken denediği alan savunmasında başarılı olamayınca Efes farkı tekrar açmaya başladı. Maçın dönüm noktasında ise, ilk yarıda Ilias Zouros ile adeta dakikalarca tartışıp teknik faul çalamayan hakem üçlüsü, sahada olay çıkmaması için iki oyuncunun arasına girerek ayırlamaya çalışan Hakan Demir'e karşı çekinmeden düdüğünü çalınca, dar rotasyonu ile oyunda tutunmaya çalışan Pınar Karşıyaka'nın gardı iyice düştü. Son çeyreğe 53-61 önde giren Anadolu Efes, Lafayette'nin birbirinin kopyası bulduğu 6 sayı sonrası, son 5 dakikaya girerken farkı 14 sayıya kadar çıkardı: 62-76. Bu dakikada Birkan - Batista çarpışmasında Batista'nın oyunculuk yeteneğ ikarşısında faul düdüğünü çalan hakemlere tepki gösteren Birkan'ın hem savunma hem hücumdaki gayretiyle son 3 dakikaya girerken tekrar umutlanan Kaf Kaf, moladan iyi dönen Efes'e karşı oyuna ortak olmadı ve sahadan 73-84 galip ayrılan Efes, 2-0'lık bir seri sonucunda yarı final biletini kaptı. Maç sonrası Karşıyaka taraftarı takımını soyunma odasından çağırıp alkışlarla karşılıklı Kaf Kaf çekerken, Birkan Batuk gösterdiği mücadele ile taraftarların yoğun desteğini gördü. 
Anadolu Efes'te Kerem Tunçeri 5/8 üç sayı isabetiyle 19 sayı kaydederken, 6 asistle de oyunu başarıyla yönlendirdi. Tarence Kinsey ise hem savunmada Chatman'ı yıprattı, hem de 18 sayı ile hücum anlamında da etkili oldu. Bu ikili dışında Efes'te Oliver Lafayette 12 sayı, Sinan Güler ve Kerem Gönlüm ise 11'er sayı ile mücadele ettiler. Pınar Karşıyaka'da ise Mire Chatman 28 sayı, 6 asistle sahanın en skorer ismi olurken, Jovo Stanojevic 17 sayı, 4/8 üç sayı isabeti sağlayan Birkan Batuk ise 15 sayı ile mücadele ettiler.







4 yorum:

  1. efes bu sene çok iddialı bakalım neler olacak güzel maç oldu izlemiştim

    YanıtlaSil
  2. Hakemler tam bir rezaletti. Maçın erken saate alınıp seyirci sayısının az olmasının sağlanması da bu oyunun br parçası. Dolu salonda ciddi olaylar çıkabilirdi

    YanıtlaSil
  3. efes her zaman derim baskette en iyi . şampiyon olacaklardır.

    YanıtlaSil
  4. finalde bjk-gs eşleşmesinden gelen takım efesi çok rahat geçip kupaya ulaşacaktır.

    YanıtlaSil