22 Nisan 2012 Pazar

Trabzonspor lige veda etti!


Bandırma Kırmızı'nın 2.lige düşmesinin önceki haftalarda kesinleştiği Beko Basketbol Ligi'nin 29. haftasında ligden düşen ikinci ekip de belli oldu. Hayri Gür Spor Salonu'nda Beşiktaş Milangaz'ı konuk eden Trabzonspor, zorlu mücadeleden 77-81 mağlup ayrılırken, en önemli rakibi Olin Edirne'nin İzmir'de Pınar Karşıyaka'yı yenmesi sonucu Beko Basketbol Ligi'ne veda eden ikinci takım oldu. 

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf konuk ekip oldu ve ilk çeyrek 17-21 Beşiktaş Milangaz üstünlüğüyle geçildi. Kritik maçta ikinci çeyrek itibariyle oyuna dengeyi getiren Trabzonspor maça tekrar ortak olarak devre sonunda 36-35 öne geçti. Karşılıklı sayılarla başlayıp skordaki dengenin bir süre korunduğu üçüncü periyodun ikinci yarısında oyuna ağırlığını koyan Beşiktaş Milangaz, savunmada da sertliğini artırarak final periyoduna 53-62 önde girdi. Son 10 dakikada ligde kalma adına son kozlarını ortaya koyan Trabzonspor farkı eriterek sonanlara 77-77 eşitlikle girdi. Olin Edirne'nin Pınar Karşıyaka önündeki galibiyeti nedeniyle bu maçı mutlak suretle kazanması gereken Trabzonspor, son hücumlarda rakibinin tecrübe ve kadro gücüne yenik düşerek sahadan 77-81 yenik ayrıldı ve 2 sene önce adım attığı BBL'ye veda etti.
Beşiktaş Milangaz'da Carlos Arroyo 17 sayı, 6 asist, Ersin Dağlı 16 sayı, 10 ribaund, Zoran Erceg 14 sayı, 4 ribaund ve Serhat Çetin 12 sayı, 4 asist ile mücadele ederken, Trabzonspor'da Jonathan Gibson'un 21 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Elton Brown 18 sayı, 14 ribaund, 4 asist ve Russel Robinson'un 16 sayı, 5 ribaund, 3 top çalmalık performansı bordo mavililerin yenilgisini engel olamadı.

1 yorum:

  1. Bordo-mavililerin küme düşmesi çok üzücü. Umarız seneye daha iyi yatırımlarla geri döner, renklendirirler ligi

    YanıtlaSil