22 Nisan 2012 Pazar

Olin'den İzmir'de kritik galibiyet

Olin Edirne, ligde kalma yolunda hayati önem taşıyan maçta Karşıyaka Arena'da konuk olduğu Pınar Karşıyaka'yı 70-90 mağlup etti ve Beşiktaş Milangaz'ın Trabzonspor'u yenmesiyle ligde kalmayı garantiledi. Beko Basketbol Ligi'nde
sezonu altıncı sırada tamamlamayı garantileyen Pınar Karşıyaka'daki rehavet havası dikkat çekerken, Edirne ekibi de yüzdeli hücumlar ve isabetli dış şutlarıyla İzmir deplasmanından değerli bir galibiyetle evine döndü.
Olin'li oyuncular maça alınacak bir galibiyetin onlar için neler ifade ettiğinin bilinciyle hırslı bir şekilde sahaya çıkarken, içerden Wilkinson, dışarıdan da Reha ve Videnov ile etkili oldu ve 22-21 geride tamamladıkları ilk çeyrek sonrası devre arasına 37-47 önde girdi. İkinci yarıda da oyun seviyesini düşürmeden mücadele eden Olin Edirne, 59-78 önde girdiği son 10 dakikada farkı korudu ve sahadan 70-90 galip ayrıldı.
Olin Edirne'de Vladimir Stimac 21 sayı, 16 ribaund ve Filip Videnov 21 sayı, 6 ribaund, 5 asist ile galibiyette önemli rol oynarlarken, Reha Öz 4/8 üç sayı isabetiyle 15 sayı, Polat Kocaoğlu 13 sayı, Mustafa Abi de 11 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile mücadele ettiler. Ev sahibi Pınar Karşıyaka'da ise Jovo Stanojevic ve İlkan Karaman 14'er, Goran İkonic 13 ve Birkan Batuk 12 sayı kaydettiler.
Olin Edirne takım istatistiklerinde ribaundlarda rakibine 41-25'lik bir üstünlük sağlarken, Pınar Karşıyaka kullandığı 31 serbest atışın tam 15'inden isabet sağlayamadı.

2 yorum:

  1. Pınar Karşıyaka'nın böyle iddiasız bir performans göstermesini beklemiyorduk. Madem öyle Hakan Hoca'nın geçlere fazla yer vermemesi çok mantıksız bir hareket olmuş

    YanıtlaSil
  2. Olin Edirne'yi de tebrik etmek lazım. Yönetimiyle, taraftarıyla ligde kalması gereken bir takımdı.

    YanıtlaSil