29 Nisan 2012 Pazar

KUPA BEŞİKTAŞ'IN!


Macaristan'da devam eden EuroChallenge Cup Final-Four'unun final mücadelesinde Fransız ekibi Elan Chalon ile karşı karşıya gelen Beşiktaş Milangaz sahadan 91-86 galip ayılarak kupanın sahibi oldu. Maça iyi başlamasına rağmen, ikinci ve üçüncü çeyreklerde çok zorlanan Beşiktaş Milangaz, son çeyrekte Bonsu ve Erceg'in gayretleri ile kazanmasını bildi ve 1996'da Efes Pilsen'in Koraç Kupası'nı kazanmasından sonra ilk kez erkeklerde bir Avrupa Kupası'nı ülkemize getirdi. 

Maça Bonsu ve Erceg ile çok hızlı bir giriş yapan Kara Kartal ilk 5 dakikayı 15-3 önde geçti. Erceg ile sayılar bulmaya devam eden Beşiktaş ilk çeyreği de 27-15 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Erceg ve Kemp'in sayılarıyla farkı 17 sayıya çıkararak başlayan siyah beyazlı temsilcimiz (32-15), bu dakikadan sonra adeta durdu. Tchicambou'nun canlandırdığı Elan Chalon, bu oyuncunun sayı ve asistleri, Schilb ve Lang'ın isabetli şutları sonrası devre arasına girildiğinde farkı 4 sayıya indirdi: 44-40. İkinci devreye de iyi başlayan Fransız ekibi Evtimov'un ard arda iki üçlüğüyle skoru eşitledi: 46-46. Tchicamboud ve Evtimov'la sayılar bulmaya devam eden Elan Chalon çeyreğin bitimine 1:40 kala 53-55 ile ilk kez öne geçti. Çeyreğin sonunda Erceg ve Bonsu'nun serbest atış isabetleri son çeyreğe girerken Beşiktaş'ı tekrar 57-55 öne taşıdı. Son 10 dakikaya Beşiktaş Milangaz daha canlı girdi. Erceg ve Bonsu'nun sayı ve ribaund katkılarına Kemp ve Hawkins de katkı vermeye başlayınca yavaş yavaş farkı açmaya başlayan Beşiktaş Milangaz, 2 dakika kala suskun Arroyo'nun üst üste 2 üçlüğüyle öldürücü darbeyi vurdu: 82-70. Kalan sürede Elan Chalon başarılı hızlı hücumlarla 4 üç sayılık isabet bulsa da taktik faullerden isabet bulan Beşiktaş Milangaz Fransızların geri dönüşüne izin vermedi ve sahadan 91-86 üstün ayrılarak EuroChallenge Cup'ı müzesine götürdü.
Beşiktaş Milangaz'da Pops Mensah-Bonsu 26 sayı, 12'si hücum 20 ribaund ve Zoran Erceg 25 sayı, 15 ribaund ile galibiyetin mimarları olurlarken, Mensah-Bonsu aynı zamanda Final-Four'un MVP'si oldu. Beşiktaş'ta bu ikinin yanında Carlos Arroyo 15 sayı, 8 asist, David Hawkins 13 sayı, 4 asist, Marcelus Kemp 8 sayı, 3 ribaund ve Ersin Dağlı 4 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Elan Chalon'da ise en skorer isim 19 sayı, 7 asist, 5 ribaund ile oynayan Steed Tchicamboud oldu. 

6 yorum: