23 Nisan 2012 Pazartesi

Ersan "Most Improved Player" olacak mı?


NBA'de normal sezonun tamamlanmasına çok kısa bir süre kala ödülleri kimlerin alacağı dedikoduları da arttı. Bu dedikodulardan birinin kahramanı ise Milwaukee Bucks forması giyen milli forvetimiz Ersan İlyasova. Bu sezonun özellikle ikinci yarısında mükemmel bir performans sergileyerek dikkatleri üzerine çıkan Ersan, TNT yazarı David Aldridge tarafından yapılan değerlendirmede Most Improved Player (En çok gelişme gösteren oyuncu) ödülüne layık görüldü. nba.com'un ana sayfasında da yayınlanan değerlendirmede milli forvetimizin ödül yarışındaki en büyük rakibi olarak da Hidayet Türkoğlu'nun Orlando Magic'ten takım arkadaşı Ryan Anderson gösterildi.
Ersan İlyasova, sezona beklenen başlangıcı yapamamış, 19 maç kenarda oyuna girdikten sonra yükselen performansıyla tekrar ilk beşteki yerini alarak 59 maçta 12.9 sayı, 8.9 ribaund istatistikleri yakalamıştı. Milli forvetimiz aynı zamanda NBA 3 sayılık atış yüzdesi sıralamasında dördüncü (%45.4), hücum ribaundlarında dokuzuncu (3.3/maç), toplam ribaundda 19. (8.7/maç) ve double-double'larda da 25. (19) sırada yer almakta.

3 yorum:

  1. Bana kalırsa Ryan Anderson alacaktır. Jeremy Lin sakatlanmasa belki o da olabilirdi; ama benim sıralamamda Ersan ikinci sırada

    YanıtlaSil
  2. Ersan İlyasova'ya yakışır ..

    YanıtlaSil
  3. Bence biraz daha iyi olması lazım 'Most İmproved' olması için...

    YanıtlaSil