16 Nisan 2012 Pazartesi

Efes Ankara'da ağır yaralı: 95-87


Beko Basketbol Ligi'nde 28. haftanın kapanış karşılaşmasında Ankara'da Anadolu Efes'i konuk eden Türk Telekom, güçlü rakibini uzatmada 95-87 mağlup etti ve Play-Off ümidini son iki haftaya taşıdı. Anadolu Efes ise bu sezonki altıncı mağlubiyetini alarak ikinci sıradaki yerini Banvit'e kaptırdı. 

Karşılaşmanın ilk çeyreğini 14-20, devreyi ise 34-40 önde tamamlayan taraf konuk Anadolu Efes olsa da, lacivert beyazlılar Darius Washington'un skorer oyununa engel olamayınca ikinci yarıda Türk Telekom maça ortak oldu. ABD'li oyun kurucunun sayılarıyla son periyoda girerken 58-57'lik üstünlüğü yakalayan Türk Telekom, 4 sayı geride girdiği son dakikadaki mücadelesiyle skoru 81-81'e getirerek maçı uzatmaya götürdü. Uzatma devresinde Washington'un yanında Jasaitis ve Kambala'nın da skora katkı vermeye başlamasıyla farkı açan Türk Telekom, sahadan 95-87 galip ayrılarak ligin bitimine iki hafta kala Play-Off ümitlerini sürdürdü.
Türk Telekom'da Darius Washington 34 sayı ile yıldızlaşırken, Simas Jasaitis ve Kaspars Kambala 16'şar, Ali Karadeniz de 14 sayı kaydettiler. Anadolu Efes'te ise Cenk Akyol 18 sayı ile en skorer isim olurken, Dusko Savanovic de karşılaşmayı 13 sayı ile tamamladı.

1 yorum:

  1. Bu sonuçla Efes büyük ihtimalle Pınar Karşıyaka'nın rakibi olacak. Ligde play-off öncesi yeri kesinleşen tek takım 6. Karşıyaka.

    YanıtlaSil