7 Nisan 2012 Cumartesi

Banvit'ten zirve yolunda dev adım: 75-79

Beko Basketbol Ligi'nde üçüncü sırada bulunan ve zirveye yerleşmek için 1 galibiyet üstündeki rakiplerinin hata yapmasını bekleyen Banvit, Fenerbahçe Ülker'i deplasmanda yenerek çok önemli bir galibiyet elde etti: 75-79. Böylece Banvit Galatasaray ve Anadolu Efes'i 1 galibiyet geriden takip etmeye devam ederken, Fenerbahçe Ülker'de bu sezonki yedinci mağlubyetini aldı.
Maça iyi başlayan ev sahibi Fenerbahçe Ülker, Ömer ve Ukic ile etkili olduğu ilk çeyreği 28-17 önde tamamladı. İkinci periyodun başında Ömer ile bulduğu basket sonrası topu pota altına indirmeyi unutan ve Banvit'in gitgide yükselen savunma direnci karşısında hücumda isabet kaydetmekte zorlanan Fenerbahçe, 2-17'lik bir seri sonrası 32-34 geriye düştü. Oğuz'un basketiyle hayat bulan Fenerbahçe, karşılıklı sayılarla geçen ikinci periyodun sonunda soyunma odasına 41-40 önde giden taraf oldu. İkinci devreye daha istekli başlayan Banvit, önce Lucas ve Erkan, sonrasında da Bajramovic ve Davis'in sayılarıyla farkı açmaya başladı ve çeyreğin bitimine 3 dakika kala 53-62'lik üstünlüğü yakaladı. Fakat
Fenerbahçe hareketli uzunları Gist ve Kaya ile etkili olarak son 10 dakikaya girildiğinde skorda tekrar eşitliği yakaladı: 65-65. Final periyodunda iki takım da savunmasını bir üst seviyeye çekerken, özellikle ilk dakikalar kısır hücumlarla geçti. Maçın sonuna doğru evsahibi takımın artan top kayıpları ibreyi Banvit adına çievirdi ve sahadan 75-79 galip ayrılan Banvit, üçüncü sıradaki yerini korudu.
Banvit'te Kenan Bajramovic 19 sayı, 4 ribaund, Chuck Davis 13 sayı, 4 ribaund, Keith Simmons 11 sayı, 4 ribaund, Erkan Veyseloğlu ve Kalin Lucas da 10'ar sayı ile mücadele ederlerken, Fenerbahçe Ülker'de Roko Ukic 17 sayı, 5 asist, Bojan Bogdanovic 13 sayı, 3 ribaund, Ömer Onan 11 sayı, 3 ribaund ve Oğuz Savaş 10 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

2 yorum: