27 Mart 2012 Salı

Regal Barcelona Final-Four'da


Turkish Airlines Euroleague'de İstanbul'da düzenlenecek Final Four'a katılacak ilk takım bugün Rusya'da oynanan Unics Kazan - Regal Barcelona karşılaşması sonrası belli oldu. İspanya'daki ilk iki maçı kaybeden Unics Kazan, ilk yarıdaki iyi oyunuyla devreyi önde kapatmasına rağmen, ikinci devrede Barcelona'nın oyuna hakim olmasına engel olamayınca son çeyrekte farkı açarak sahadan 56-67
galip ayrılan Regal Barcelona Final Four'un ilk biletini kaptı. Seyircisinin büyük desteğiyle çıktığı maçı kazanıp seriyi uzatmak için büyük gayret gösteren Unics Kazan, ilk yarıda özellikle Henry Domercant ile etkili oldu. İlk çeyreği 19-17 önde kapatan Unics Kazan, ikinci çeyrekte de savunmasıyla Barcelona'ya kolay sayı fırsatı vermedi ve devrenin bitimine 1 dakika kala Domercant ile farkı 10 sayıya kadar çıkardı: 32-22. Fakat son dakika içinde Rus ekibi bir an için savunmasını gevşetince Navarro ve Lorbek ile 2 üç sayılık isabet bulan Regal Barcelona devre arasına girerken farkı 6 sayıya indirdi: 34-28. Üçüncü periyot karşılıklı sayılarla başlarken, periyodun ortalarına doğru Ndong ile ard arda 6 sayı bulan Barcelona 38-39 ile öne geçti. Navarro ile sayılar bulmaya devam eden İspanyol temsilcisi son çeyreğe de 45-46 önde girdi. Final periyodunun ilk 3 dakikası karşılıklı sayılarla 50-50 geçerken, Eidson ve Wallace'ın üçlükleri ve Vazquez'in serbest atışlarıyla 0-10'luk bir seri yakalayan Regal Barcelona bitime 4 dakika kala skoru 50-60'a getirdi. Bu dakikadan sonra Unics Kazan'ın maçı dengeye getirme çabalarından sonuç gelmeyince sahadan 56-67 galip ayrılan Regal Barcelona seride durumu 3-0'a getirerek final Four'a yükseldi.
Regal Barcelona'da Juan Carlos Navarro 21 sayı, 3 asistle en etkili isim olurken, Marcelinho Huertas 9 sayı, 4 asist, Boniface Ndong ise 8 sayı, 3 ribaund, 2 blok ile galibiyette önemli rol oynadılar. Unics Kazan'da ise Henry Domercant 19 sayı, 2 asist ve Terrell Lyday 12 sayı ile mücadele ettiler.

2 yorum: