21 Mart 2012 Çarşamba

Olympiakos'tan dev adım: 75-82

Turkish Airlines Euroleague çeyrek finalinde İtalya'da Montepaschi Siena ile karşı karşıya gelen Olympiakos, 75-82'lik bir galibiyetle seride 1-0 öne geçti ve saha avantajını ele geçirdi. Karşılaşmanın ilk üç periyodu boyunca skorda üstün olan taraf Montepaschi Siena
olmasına rağmen, müthiş bir son periyodun ardından önce farkı kapatıp sonra da öne geçen Olympiakos, deplasmandan galibiyet çıkarıp seride avantajı ele geçirdi. Son 9 dakikaya 68-58 Montepaschi Siena üstünlüğüyle girildikten sonra Printezis ile etkili olmaya başlayan ve 3 dakika kala Dorsey ile 70-71 öne geçen Olympiakos, Law ve Printezis ile sayılar bulmaya devam edip, Siena'nın McCalebb ile sayı denemelerine iyi bir savunma uygulayınca farkı açarak sahadan 75-82 galip ayrılan taraf oldu. Olympiakos'ta Georgios Printezis 20 sayı, 3 asist, Vassillis Spanoulis 15 sayı, 4 ribaund, 2 asistle galibiyette önemli rol oynarlarken, Kyle Hines 13 sayı, 4 ribaund, Acie Law da 8 sayı, 5 asist, 4 ribaund ile mücadele ettiler. Montpaschi Siena'da ise David Andersen 26 sayı, 7 ribaund, Bo McCalebb 15 sayı, 4 asist ve Igor Rakocevic 11 sayı, 3 ribaund ile mücadele etmelerine rağmen yenilgiyi önleyemediler.

3 yorum:

  1. yunanlıları sevmem ama bu kulüp harika gidiyor

    YanıtlaSil
  2. Serinin favorisi Siena olsa da, haftalar ilerledikçe formu yükselen Oly çok önemli bir galibiyet aldı. Şimdi Siena'ya bir deplasman galibiyeti gerekiyor.

    YanıtlaSil