31 Mart 2012 Cumartesi

Olympiakos Final-Four'da: 76-69

Sezon başında yaşadığı maddi zorluklar yüzünden sıkıntılar yaşayan ve kadro kurmakta zorlanan Yunan temsilcisi Olympiakos, Turkish Airlines Euroleague çeyrek finalinde evinde konuk ettiği İtalyan Montepaschi Siena'yı 76-69 yenerek seride durumu 3-1'e getirdi ve Final-Four'a katılmaya hak kazandı. Maça Olympiakos kazanıp Final-four biletini kapmak,
Montepaschi Siena ise alacağı galibiyetle üçüncü maçtaki farklı mağlubiyeti unutturup seride durumu 2-2'ye getirerek seriyi İtalya'daki son maça taşıma amacıyla çıktılar. Maçın ilk çeyreği Olympiakos üstünlüğüyle geçse de Yunan ekibi farkı açamadı ve çeyrek sonuna 21-21'lik eşitlikle girildi. İkinci 10 dakikaya bu sefer Siena daha iyi başladı. Periyodun genelinde üstün olan taraf Siena olsa da, son dakika içinde Spanoulis ve Hines'tan gelen sayılar sonrası İtalyan'lar devre arasına sadece 1 sayı farkla önde girebildi: 34-35. İkinci yarıya Andersen ile iyi başlayan Siena, periyodun ortasında farkı 6 sayıya kadar çıkarsa da (42-48), ev sahibi Olympiakos seyircisinin de desteğiyle farkı kapattı ve son çeyreğe 1 sayılık Siena üstünlüğüyle girildi: 54-55. Son 10 dakika 7-0'lık bir seri ile başlayan ev sahibi ekip Lavrinovic ve Andersen'in faul çizgisinden kazandığı sayılara engel olamayınca bitime 4 dakika kala skora tekrar denge geldi: 61-61. Fakat bu dakikadan sonra Spanoulis'in önderliğinde etkili olan ve 8-0'lık bir seri yakalayan Olympiakos, Siena'nın geri dönüş için yaptığı tüm hamlelere karşılık verince sahadan da 76-69 galip ayrıldı ve İstanbul bileti alan üçüncü takım oldu.
Olympiakos'ta Kyle Hines ve Vassillis Spanoulis 19'ar sayıl ile en skorer isimler olurlarken, Nikos Zisis ve David Andersen'in 15'er sayılık performansları Siena'nın yenilerek elenmesine engel olamadı.

0 comments:

Yorum Gönder