28 Mart 2012 Çarşamba

Ne yaptınız Kızlar!


Galatasaray Medical Park Bayan Basketbol Takımı, Euroleague Final-Eight A Grubu ilk maçında İspanyol Rivas Ecopolis takımına 68-75 yenilerek sekizli finallere kötü bir başlangıç yaptı. Evsahibi olarak katıldığı Final-Eight'e şampiyonluk parolasıyla giren sarı kırmızılılar için, seyircisi önünde aldığı bu beklenmedik yenilgi sonrası yarın oynayacağı Fenerbahçe maçı bir kat daha önem kazandı.

Maça tutuk başlayarak 6-10 geri düşse de, Charles ve Taurasi'nin devreye girmesiyle skorda üstünlüğü yakaladı ve çeyreği 17-12 önde tamamladı. İkinci çeyreğe İspanyol ekibi daha hızlı başladı. 1.5 dakikada skoru 19-19'a getiren konuk ekip, yine Taurasi ve Charles'a engel olamayınca devrenin bitimine 6:30 kala Galatasaray tekrar 26-21 öne geçti. Devrenin kalanı karşılıklı sayılara geçince ilk yarı 36-33 sarı kırmızılı temsilcimiz lehine sonuçlandı. İkinci devrenin ilk dakikalarında daha etkili taraf olan Rivas Ecopolis 24.dakikada skora 40-40'lık eşitliği getirdi. Galatasaray'da Taurasi ve Charles dışında skor üreten oyuncu çıkmayınca bir türlü oyunda üstünlüğü kuramadı ve final çeyreğine 52-52'lik eşitlikle girildi. Final periyoduna Pirsic ve Aguilar'ın sayılarıyla başlayan İspanyol temsilcisi, Jones'un da skora katkıda bulunmasıyla bitime 2:43 kala 71-61 öne geçti. Kalan sürede sarı kırmızılı temsilcimizin farkı kapatma çabaları sonuç vermeyince Rivas Ecopolis sahadan 75-68 galip ayrılarak önemli bir galibiyet elde etti.
Rivas Ecopolis'te Asjha Jones 19 sayı, 13 ribaund ile en etkili isim olurken, Elisa Aguilar 16 sayı, 6 ribaund, Essence Carson 10 sayı, 5 ribaund, 3 asistle mücadele ettiler. Galatasaray Medical Park'ta ise Tina Charles 21 sayı, 10 ribaund, Diana Taurasi ise 21 sayı, 5 ribaund, 2 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar.

5 yorum:

  1. gerçekten kötü başlangıç yapmışlar. Yenebilecek güçleri elbette vardı :/

    YanıtlaSil
  2. ya en kötüsü ne biliyormusun yenebileceğimiz rakiplere karşı hep kötü oynuyoruz ama en zorlu rakiplere kök söktürüyoruz mantalitede değişiklik lazım heralde

    YanıtlaSil
  3. Şimdi Fenerbahçe maçı 2-3 kat daha önemli hale geldi

    YanıtlaSil