28 Mart 2012 Çarşamba

Maccabi'den dev adım: 65-62

Turkish Airlines Euroleague'de çeyrek final üçüncü maçında kendi sahasında Yunan ekibi Panathinaikos'u konuk eden İsrail temsilcisi Maccabi Electra, müthiş bir çekişmeye sahne olan maçta sahadan 65-62 galip ayrılarak
seride 2-1 öne geçti ve Final Four yolunda önemli bir adım attı. Maccabi Electra, perşembe günü yine İsrail'de oynanacak dördüncü maçı da kazanırsa İstanbul'da yapılacak Final Four'a katılmaya hak kazanacak.
Maça seyircisnin de büyük desteğiyle hızlı başlayan Maccabi Ohayon önderliğinde, Schortsanitis ve Blu'nun sayılarıyla yakaladığı 11-0'lık seri ile 16-5 öne geçti. Panathinaikos'un Sato ile bulduğu sayılara Blu ve Burstein'in üç sayılık isabetleriyle karşılık veren ev sahibi ekip ilk çeyreği 24-13 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de Eliyahu'nun sayısıyla başlayan Maccabi 0-7'lik Panathinaikos serisine engel olamayınca fark 6 sayıya indi: 26-20. Bu çeyrekte Devin Smith ile etkili olmaya devam eden Maccabi Electra, Ohayon ve Eliyahu'nun sayılarıyla farkı tekrar açtı ve devre arasına da 41-28 önde girdi. Üçüncü çeyreğe Vougioukas'ın 6 sayısıyla başlayan Panathinaikos, 2-8'lik bir seriyle farkı 7 sayıya indirdi: 43-36. Geri kalanı karşılıklı sayılarla geçen periyodun sonunda final çeyreğine 6 sayıyla önde giren taraf ev sahibi Maccabi Electra oldu: 50-44. Final periyodunda heyecan üst düzeydeydi. Diamantidis ile Maccabi'yi yakalamaya çalışan Panathinaikos, son 5 dakikaya 5 sayı geride girdi: 58-53. Kaimakoglou ve Perperoglou'nun sayıları ile son 2 dakikada fark 1 sayıya inerken (61-60), Devin Smith'in 24 saniye bitiminde attığı iki sayılık basket Maccabi'ye hayat verdi: 63-60. Diamantidis'in mucizevi basketi farkı tekrar 1 sayıya indirirken, Langford'un kaçırdığı turnikenin hücum ribaundunu sayıya çeviren Hendrix maçın skorunu belirledi: 65-62. Hendrix'in topunun potanın üzerinde uzun süre asılı kalması ise maçın en heyecan verici karelerinden biri oldu.
Maccabi Electra'da Yogec Ohayon 12 sayı, 6 asist, 3 top çalma, Devin Smith 11 sayı, 9 ribaund, Richard Hendrix 9 say, 7 ribaund, 3 blok, David Blu ve Sofoklis Schortsanitis 8'er sayıyla galibiyeti getiren isimler oldular. Panathinaikos'ta ise Mike Batiste'nin 13 sayı, 6 ribaund, 2 blok, Ian Vougioukas'ın 11 sayı ve Dimitris Diamantidis'in 8 sayı, 5 ribaund, 5 asistlik performansları galibiyet için yeterli olmadı.

3 yorum:

  1. bayağı çekişmeli geçmiş maç izlemedim ama izlemek isterdim..

    YanıtlaSil
  2. Siteden de yayınlanmıştı halbuki. Sağlık olsun...

    YanıtlaSil
  3. Bu seriyi kazanan son topa kadar belli olmaz

    YanıtlaSil