12 Mart 2012 Pazartesi

Karşıyakalılardan Erşan Kartal'a mektup

Karşıyaka taraftarının Fenerbahçe Ülker - Pınar Karşıyaka maçının son hücumunda yaşananlar sonrası hakem ve federasyona olan tepkisi devam ediyor. Haftasonu Karşıyaka Arena'da oynanan Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes maçında pankart ve tezahüratlarla tepkilerini dile getiren yeşil kırmızılı taraftarlar, bu sefer de Ankara'da bir protestoya imza attılar. Ankara'daki Karşıyaka Taraftar Grubu ANKA, basketbol federasyonu binasında Federasyon başkan danışmanı Resul Yolcu ile görüşerek, Fenerbahçe Ülker - Pınar Karşıyaka maçının baş hakemi Erşan Kartal'a yönelik bir mektup teslim ettiler. 

Mektubun içeriği haberin devamındadır...


"Sayın Erşan Kartal,

8 Mart Perşembe akşamı Beko Basketbol Ligi’nde oynanan Fenerbahçe - Karşıyaka maçının hakem kadrosunda yer aldınız. Ankara’daki Karşıyakalılar olarak maç boyu verdiğiniz kararlar gördükten sonra, sizin gibi genç hakemlerin Türk basketbolunun geleceği olduğunun da bilinciyle bir şeyler yapmaya ve hakemlik konusundaki becerilerinizi arttırmak için size destek olmaya karar verdik. Evet, belki de siz koca bir Türk Basketbol sisteminin binlerce parçasından sadece birisisiniz ve size destek olmamız Türk Basketbolu’nda genel bir değişikliğe neden olmayacak. Ancak bizler, tıpkı kıyıya vurmuş binlerce istiridyeden birkaçını denize fırlatmak misali, sizin basketbol kuralları kavrayışınıza destek olmanın, en azından sizin için çok şeyi değiştireceğini düşünüyoruz.

Lütfen yanlış anlamayın, amacımız size deniz kabuklusu sıfatını yakıştırmak veya sizi cehaletle suçlamak değil. Ne var ki 8 Mart günü oynanan müsabakanın son saniyelerinde Karşıyaka sporcusu Chatman’a Fenerbahçe’li iki oyuncu tarafından yapılan ve sizin gözleriniz önünde olan müdahale, yalnızca basketbolda değil, güreş, karate, sumo güreşi ve hatta binicilik gibi hemen tüm spor branşlarında faul olarak kabul edilir. Ayrıca bu hareketler Türk Ceza Kanunu’nda da “Vücut Bütünlüğüne Yönelik Suçlar” kapsamında değerlendirilmektedir. Pozisyonun devamında reboundu alan Fenerbahçeli oyunucunun sağ ayağının saha dışında olmasından ise bahsetme gereği bile duymuyoruz.

Lütfen elinizi vicdanınıza koyarak şu sorumuza yanıt verin: Bu anlattığımız pozisyon maça en konsantre olduğunuz ‘son hücum’ anında gerçekleştiğine göre ve önünüzde görüşünüzü engelleyecek hiç bir unsur yokken siz bu pozisyonlarda düdük çalmadığınıza göre, biz bu durumu nasıl yorumlamalıyız? Türk hakem hakemlerinin şerefinden ve ahlak seviyesinden şüphe mi duymalıyız? Biz bunu yapmayı kesinlikle reddediyor, ve basketbol camiası içerisindeki her bir insanın belirli bir ahlaki çıtanın üzerinde olduğunu biliyoruz.

Sağda solda, federasyonun basketbola sözde büyük yatırım yapan sponsorları kayırmak amacıyla onurlu, ahlaklı ve şerefli Türk hakemlerinin kulağına birşeyler fısıldadığı söyleniyor. Bu sözlere de inanmak istemiyoruz. Her şey bir tarafa, sponsorların milyon dolarları ile semiren takımların bütçelerinin neredeyse tamamını yabancı ve yerli 7-8 profesyonel sporcuya ve onların menajerlerine aktardığını biliyoruz. Sözde ‘basketbola yatırım yapan’ bu kulüplerin altyapılarını basketbolcu yetiştirmek suretiyle değil de yetişmiş genç sporcuları transfer etmek suretiyle doldurduklarının farkındayız. Basketbola büyük yatırımlar yaptıkları söylenen takımlar başka şehirlerde kendi isim haklarını satarak ve velileri kandırarak spor okulları kurulmasına ön ayak olmaktadır. Oysa Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Şubesi hem İzmir’de hem Ankara’da hem de Soma’da yarışmacı takımlar çıkarmakta, transferlerle değil kendi öz kaynaklarıyla Türk Basketbolu’nun gelecek nesillerini yaratmaktadır. Dolayısıyla konu Türk Basketbolu’na yatırım ise, gerçek yatırımı yapan 3-5 sporcu ve menajerin eline geçmek üzere milyon liralar döken sponsorlar değil, Karşıyaka Spor Kulübü’nün kâr amacı gütmeden çalışan basketbol sevdalılarıdır.

Kaldı ki bizler sizin gibi namuslu ve haysiyetli insanların, böylesi yönlendirmelere kulak asmayacaklarını gayet iyi biliyoruz. Bu anlamda sizlere olan güvenimiz tamdır. Zaten aksi bir durumda takımımızın bu ligde mücadele etmesine asla göz yummazdık. Bu durumda taktir edersiniz ki bahsi geçen pozisyonda düdük çalmamış olmanızın tek gerekçesi bilgi eksikliğiniz olabilir. Ancak endişe etmeyin, biz Ankara’daki Karşıyakalılar bu konuda da yıkıcı değil yapıcı bir tavır izlemek niyetindeyiz. Bu anlamda isteğimiz size basketbol oyun kurallarını öğretmek ve sizi basketbol camiasına kazandırmaktır sayın Kartal.

Yapılan araştırmalar, her insanın farklı bir öğrenme yöntemine eğilimli olduğunu ortaya koyuyor. Kimi insan dinleyerek öğrenir, kimisi görerek öğrenir, kimisi uygulayarak öğrenir, kimisi de okuyarak öğrenir. Belli ki federasyonun hakem eğitimlerinde verilen seminerlerde siz bu oyunun kurallarını duyarak öğrenememişsiniz. Televizyondan yüzlerce basketbol müsabakası izlemenize rağmen görerek öğrenmek de belli ki sizin tarzınız değilmiş. Yıllardır müsabakalara hakem olarak çıksanız da, 8 Mart günü sergilediğiniz performanstan anlıyoruz ki uygulayarak öğrenme konusunda da pek parlak bir siciliniz yok. Öyleyse hakemlik kariyerinize katkıda bulunmak adına size basketbol kurallarını okuyarak öğrenme fırsatı veriyor ve Hikmet Aracı’nın “Basketbol” isimli kitabını bu amaçla size ulaştırılmak üzere basketbol federasyonuna teslim ediyoruz.

Kitap genç sporculara yönelik olduğundan basit bir dille yazılmış ve pek çok çizim ve karikatürlerle zenginleştirilmiş. Bu zenginlik hem size keyifli bir okuma deneyimi sunacak, hem de kuralları kavrayışınızı kolaylaştıracaktır. Naçizane tavsiyemiz, özellikle kitabın 60 ve 61. Sayfalarında bulunan ‘ayrıntılı fauller’ bölümünü dikkatlice, altını çizerek ve notlar alarak tekrar tekrar okumanız ve iyice hatmetmenizdir. Yine sayfa 58’de oyuncunun ayağı nerede durduğunda topun dışarı çıkmış sayılacağını gösteren karikatüre de dikkatlice, uzun uzun bakmanızı salık veriyoruz.

Şüphesiz ki kişisel gelişiminizi bu kitap ile sınırlamanız düşünülemez. Zira kendinizi kitaplarla sınırlarsanız basketblun pratik bilgilerinden mahrum kalırsınız. Böyle bir durum ise bizim içimizi ziyadesiyle acıtır. Bu noktayı göz önünde bulundurarak, Ankara’daki Karşıyakalılar olarak Ankara KSK Spor Okulları’ndan size iki aylık ücretsiz basketbol kursu imkanı sunuyoruz. Bu iki ay süresince kitapta teorisini öğrendiğiniz kuralların gerçek hayattaki uygulanışını da görmüş olacak, böylelikle basketbol bilginizi bir üst seviyeye çıkaracaksınız. Bu iki aylık ücretsiz eğitimden yararlanabilmek için bir adet kimlik fotokopiniz ile birlikte salonumuza gelmeniz yeterli olacaktır.

Saygılarımızla,

Ankara’daki Karşıyakalılar"

0 comments:

Yorum Gönder