24 Mart 2012 Cumartesi

Kaf Kaf Arena'da farklı: 87-66

Beko Basketbol Ligi'nde 24. haftanın açılış karşılaşmasında Karşıyaka Arena'da Tofaş'ı konuk eden Pınar Karşıyaka sahadan 87-66 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı. Maç saatinin hafta içi mesai saatine alınmasının tribünlere darbe vurduğu ve çoğu öğrenci yaklaşık 1000 civarında taraftarın takip edebildiği maç karşılıklı sayılarla başladı. Chatman'ın oyun kurucu poziyonunda ve Onur Çalban'ın hücum ribaundlarındaki etkinliğine Samet, Can ve İnanç ile karşılık veren Tofaş, periyot sonunda öne geçti ve çeyreği 18-21 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Chatman ve
Jovo'dan gelen sayılarla başlayan Pınar Karşıyaka 13-2'lik bir seri ile 30-23 öne geçti. Devrenin sonuna kadar bu üstünlüğünü koruyan Kaf Kaf soyunma odasına da 43-33 önde gitti. İlk devrede Tofaş'ın pota altında yaşadığı faul problemi Bursa ekibinin oyun düzenini bozarken, Pınar Karşıyaka'da ise Mire Chatman 14 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu. Üçüncü periyotta da Pınar Karşıyaka üstünlüğü devam etti. Yeşil kırmızılı ekip Tofaş'ın farkı kapatma hamlelerine izin vermezken farkı bir ara 16 sayıya kadar çıkarttığı periyot sonunda final çeyreğine 66-56 önde girdi. Son çeyrekte İlkan Karaman'ın pota altındaki etkinliği ile farkı açmaya devam eden Pınar Karşıyaka, genç oyuncularına da dakika verdiği maçta sahadan 87-66 galip ayrıldı ve altıncı sıradaki yerini sağlamlaştırdı.
Pınar Karşıyaka'da Mire Chatman 28 sayı, 3 ribaund, 3 top çalma, 2 asistlik performansıyla maçın yıldızı olurken, İlkan Karaman 15 sayı, 4 ribaund, Goran Ikonic 14 sayı, Birkan Batuk da 10 sayı, 6 ribaund ile mücadele ettiler. Tofaş'ta ise Bradley Buckman 16 sayı, 6 ribaund, Ronald Steele 10 sayı, 4 asist, İnanç Koç 10 sayı ve genç uzun Samet Geyik 9 sayı, 11 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar.

0 comments:

Yorum Gönder