24 Mart 2012 Cumartesi

Kadınlarda 3 yarı finalist belli oldu


Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi çeyrek final serilerinin üçü bugün oynanan maçlarla sonuçlandı ve yarı finale kalan takımlar biri hariç belli oldu. Bugünkü ikinci maçlarda rakiplerini yenen Fenerbahçe, Galatasaray Medical Park ve Mersin Büyükşehir Belediyesi yarı finale yükselen ilk üç takım oldular. Son yarı finalist ise Kayseri Kaski ile Samsun Basketbol arasında pazartesi günü başlayacak seri sonrası belli olacak.

Günün ilk maçında Fenerbahçe, Antakya'da Homend Antakya Bld'nin konuğu oldu. İlk yarısı 35-31 Homend Antakya üstünlüğü ile tamamlanan maçın ikinci yarısında oyunu hakimiyeti altını alan Fenerbahçe final periyoduna 48-55 önde girdiği maçın son periyodunda Antakya'ya sadece 2 sayı izni verince sahadan da 50-70 galip ayrıldı ve seride durumu 2-0'a getirerek yarı finale yükselen ilk ekip oldu.
Aynı saatlerde Ceyhan Spor Salonu'nda Ceyhan Belediyesi'nin rakibi de Galatasaray Medical Park'tı. İki yabancısı ile yollarını ayırdıktan sonra dar bir rotasyonla oynamak zorunda kalan Ceyhan Belediyesi güçlü rakibi karşısında fazla direnç gösteremedi ve ilk çeyrekten itibaren oyunun hakimiyetini sarı kırmızılılara teslim etti. Henüz ilk çeyrekten 14-28'lik üstünlüğü elde eden Galatasaray, farkı her geçen periyot daha da açarak sahadan 63-96 galip ayrıldı ve 2-0'lık seri skoruyla yarı finale yükselen ikinci takım oldu.
Günün son maçı ise Adana Menderes Spor Salonu'nda Botaş ve Mersin Büyükşehir Belediyesi arasındaydı. Maça hızlı başlayıp ilk çeyreği 26-15, devreyi de 45-38 önde tamamlayan Botaş, ikinci yarıda hücumda istediği yüzdeyi bulamayıp, savunmada da aksayınca Mersin ekibi skorda öne fırladı. Son periyoda girerken 58-65 önde olan Mersin BŞB, sahadan da 72-75 galip ayrılıp seride skoru 2-0'a getirerek yarı finale yükselen üçüncü takım oldu.
Bu sonuçlarla ilk yarı final eşleşmesi Fenerbahçe - Mersin BŞB olarak netleşirken, Galatasaray Medical Park'ın yarı finaldeki rakibi ise pazartesi günü başlayacak Kayseri Kaski - Samsun Basketbol arasında oynanacak çeyrek final serisinin sonrasında belirlenecek.

1 yorum: