31 Mart 2012 Cumartesi

Fener finalin kapısından döndü: 70-74


Bayanlar Euroleague Sekizli Finallerinde A Grubu'nun final maçında İspanyol Rivas Ecopolis takımıyla karşı karşıya gelen Fenerbahçe, maç boyunca geriden gelip son periyotta dengeye getirdiği maçta son hücumda yaptığı top kaybı sonrası sahadan 70-74 mağlup ayrıldı ve finale çıkma şansını kaybetti. Bu sonuçla Bayanlar Eurleague'de finale yükselen ikinci takım da bir İspanyol takımı olurken, sarı lacivertli temsilcimiz de pazar günü Rus UMMC Ekaterinburg takımıyla üçüncülük maçı yapmaya hak kazandı.

Maçın ilk çeyreğine iyi bir başlangıç yapamayan temsilcimiz önce Carson sonra da Aguilar'ın sayılarına engel olamayınca 11 sayılık farkla geriye düştü: 9-20 ve ilk çeyreği 15-22 geride tamamladı. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla geçti. Zaman zaman iki takım da yakaladığı küçük serilerle farkı açma ya da skoru dengeye getirmeye çalışsa da devre sonunda 5 sayılık farka soyunma odasına üstün giden taraf Rivas Ecopolis oldu: 37-42. Seyircinin ikinci yarıda daha etkili bir Fenerbahçe seyredebilme beklentisi üçüncü periyodun başlamasıyla birlikte boşa çıktı ve Rivas Ecopolis yakaladığı 0-7'lik seri sonrası farkı 12 sayıya kadar çıktı: 37-49. İspanyol temsilcisinin sert savunması karşısında çok top kaybı yapan ve farkı bir türlü kapatamayan Fenerbahçe koç George Dikeoulakos'in kritik dakikalarda aldığı teknik faul ile çeyreğin bitimine 1 dakika kala 14 sayı geriye düştü ve son çeyreğe de 46-58 geride girdi. Final periyodunda 3 dakikası da karşılıklı basketler sonucu 48-62 İspanyolların üstünlüğüyle geçerken, Babkina ve McCoughrty'nin kişisel gayretleriyle canlanan Fenerbahçe son 3 dakikaya girerken farkı 5 sayıya kadar indirdi: 63-68. Son dakikaya da 67-71 geride giren sarı lacivertli bayanlar, Nicholls'ün top kaybı sonrası Birsel'in üç sayılık basketiyle 46 saniye kala farkı 1'e indird: 70-71. Aguilar'ın 1/2 serbest atışı sonrası 31 saniye kala başladığı hücuma 2 sayı geride giren Fenerbahçe, Birsel'in kritik top kaybı ile maçı uzatma hatta kazanma şansını geri tepti ve 70-74'lük galibiyetle finale yükselen taraf Rivas Ecopolis oldu.
Rivas Ecopolis'te en etkili isim 20 sayı, 11 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile oynayan Asjha Jones olurken, Essence Carson da 17 sayı kaydetti. Fenerbahçe'de ise Angel McCoughtry'nin 21 sayı, 9ribaund, 5 asistlik performansı galibiyete yeterli olmadı.

1 yorum: