29 Mart 2012 Perşembe

Dev maçın galibi Fenerbahçe: 75-67

Bayanlar Euroleague A Grubu’nun merakla beklenen maçında iki ezeli rakip Galatasaray Medical Park ve Fenerbahçe Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Müthiş bir çekişme ve heyecana sahne olan maçı Fenerbahçe son saniyelerdeki etkili oyunuyla 75-67 kazanrıken, Galatasaray ikinci maçını da kaybedip grup birinciliği ve final şansını
yitirdi. Fenerbahçe namağlup ünvanını sürdürdüğü Euroleague’de finale yükselebilmek için yarın İspanyol Rivas Ecopolis ile karşılaşacak.
Maç karşılıklı basketlerle başlarken ilk 3.5 dakika 9-9 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan itibaren Taurasi ve Charles’ın devreye girmesiyle öne geçip farkı açmaya başlayan Galatasaray Medical Park ilk çeyreği 26-18 önde tamamladı. İlk çeyrekte Fenerbahçe’den Taylor, Nevriye ve McCoughtry, Galatasaray’dan da Bahar ve Charles 2. Faullerini alırlarken, iki takımın da düşük dış şut yüzdesine rağmen skor bulmakta fazla zorlanmadıkları görüldü. İkinci çeyreğe Prints’in serbest atışlarıyle farkı 10 sayıya çıkararak başlayan sarı kırmızılılar, pota altından ardarda 7 sayı kaydeden Tamane’yi durdurmakta zorlanınca devrenin bitimine 6.5 dakika kala fark 5’e indi: 30-25. Tamane ve Charles’ın karşılıklı sayıları ile son 2 dakikaya 39-36 Galatasaray üstünlüğü ile girilirken periyot sonunda 6-0’lık bir seri yakalayan sarı kırmızılılar devre arasına 45-36 üstün girdi. İkinci çeyrekte Fenerbahçe’de McCoughtry çeyreğin başında 3. Faulünü alıp kenara gelirken, Taylor da önce ribaund mücadelesi sırasına gözüne darbe aldı, ardından da hücumda dizinden sakatlanarak uzun süre kenarda bekledi. Galatasaray Medical Park’ta ise Bahar 4. faulünü alıp kenara gelirken, Charles 15, Taurasi ve Prints de 11 sayıyla takımın sayı yükünü çeken isimler oldular.
Üçüncü periyoda hızlı başlayan Fenerbahçe Matovic ve McCoughtry ile yakaladığı 8-0’lık seri sonrası farkı 1 sayıya indirdi: 45-44. 4 faullü Bahar’ı risk edip oyuna alarak pota altı savunmasını toparlayan Galatasaray, bu sefer de Birsel’in dışarıdan bulduğu 8 sayıya engel olamayınca, McCoughtry’nin fast break basketi sonrası 49-54 geriye düştü ve 5 dakika içinde ikinci molasını aldı. Moladan savunmasını sertleştirerek geri dönen Galatasaray Medical Park, McCoughtry’nin 4. faulünü almasıyla bozulan Fenerbahçe hücumlarına karşı, Taurasi ve Prints’in dış şutlarıyla farkı 2 sayıya indirdi ve son periyoda 59-57 Fenerbahçe üstünlüğü ile girildi. Final periyodunun başında iki takım da hücumlardan boş dönerken periyodun ilk sayıları kendisine 3 sayılık atış halinde yapılan faulden kaynaklanan atışlarla takımını öne geçiren Taurasi’den geldi. Son 5 dakikaya 63-63’lükeşitlikle girilirken, Galatasaray Medical Park’ta Prints, Bahar ve Charles’ın 4 faulle oynamaları sarı kırmızılılar için dezavantaj teşkil etti. Bu dakikalarda sadece Taurasi’nin eline bakan Galatasaray’da NBA All-Star yıldızın fazla gergin olması, zorlama şutları ve yaptığı top kayıpları sonrası Fenerbahçe’nin bulduğu hızlı hücumlar sonucu Fenerbahçe farkı 4’e çıkardı: 67-63. Tekrar toparlanan Galatasaray Medical Park son 1 dakikaya girerken farkı 2 sayıya kadar indirdi: 69-67. 28 saniye kala Tamane farkı tekrar 4 sayıya çıkarırken (71-67), Bahar 20 saniye kala 0/2 atınca kalan süredeki taktik faulleri iyi değerlendiren Fenerbahçe sahadan 75-67 galip ayrıldı.

3 yorum:

  1. Yenilmez Armada30 Mart 2012 00:42

    Nefret ediyorum bu Fenerden pisi pisine verik maçı. Bundan sonra ispanyolları destekleyecez!

    YanıtlaSil
  2. grup maclarının efendisi fenerbahçeli bayanlar nedense kupa finallerinde kayboluyor !!! umarım Euroleague de finale cıkar ve kaybetmez tebrikler fenerbahçe

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil