31 Mart 2012 Cumartesi

CSKA İstanbul biletini kaptı: 71-73

Turkish Airlines Euroleague çeyrek final serisinde Gescrap Bilbao karşısında 2-1 önde olan CSKA Moskova serinin dördüncü maçında rakibi deplasmanda mağlup ederek seride durumu 3-1 yaptı ve İstanbul'da düzenlenecek olan Final-Four'a katılmaya hak kazandı. Üçüncü maçta aldığı beklenmedik farklı yenilginin şokunu çabuk atlatan ve dördüncü maça daha temkinli ve dikkatli çıkan CSKA oyunun kontrolünü elinde tuttuğu ilk çeyreği 15-21 devreyi de 28-39 önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte ev sahibi Bilbao biraz oyunda dengeyi kurup Mumbru ve Jackson
ile etkili olsa da Khryapa ve Kirilenko farkın kapanmasına izin vermedi ve son çeyreğe 47-56 CSKA üstünlüğü ile girildi. Vasiliadis'in de devreye girmesiyle skor opsiyonları artan Bilbao son 2 dakikaya 61-70 geride girse de Jackson ve Mumbru'nun sayıları ile bir anda maça ortak oldu. Maçın en kritik hücumunda Teodosic ile sayı bulamayan CSKA karşısında son saniyelere 68-71 geride giren Bilbao, 3 sayılık atış denemeye fırsat bulamadan taktik fauller başlayınca bu taktik faul savaşında hata yapmayan CSKA Moskova sahadan 71-73 galip ayrıldı ve seride durumu 3-1 yaparak Final-Four biletini kaptı.
CSKA Moskova'da 23 sayı, 8 ribaund ile oynayan Andrei Kirilenko takımın en etkili ismi olurken, Nenad Kristic 13 sayı, 7 ribaund, Ramunas Siskauskas 13 sayı ve Viktor Khryapa 10 sayı, 5 ribaund ile mücadele ettiler. Gescrap Bilbao'da ise Aaron Jackson 19 sayı, 8 asist, 4 ribaund ile etkili olurken, D'or Fischer 12 sayı, 6 ribaund, Axel Hervelle ise 10 sayı, 4 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar.

0 comments:

Yorum Gönder