13 Mart 2012 Salı

Beşiktaş Milangaz Final-Four'un kapısını araladı: 73-74


FIBA EuroChallenge Cup çeyrek final mücadelesi ilk maçında Almanya'nın Artland Dragons takımıyla deplasmanda karşılaşan Beşiktaş Milangaz, çekişmeli geçen maçta sahadan 73-74 galip ayrılarak iki galibiyet alan takımın tur atlayacağı üçmaçlık seride Final-Four için büyük avantaj yakaladı.


Karşılaşmaya iyi başlayan taraf olan Beşiktaş Milangaz, Mensah-Bonsu ile pota altı hakimiyetini kurduğu ilk çeyreğin sonlarında yakaladığı 0-9'luk seri ile çeyreği 15-23 önde tamamladı. Bu çeyrekte Alman takımının etkili iki ismi olan Thomas ve Peavy'nin erken 2 faullerini alarak kenara gelmesi, siyah beyazlıların farkı açmasında etkili oldu. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken, ilk 3 dakika sonunda 21-29 temsilcimiz öndeydi. Fakat King ve Holston ile gelen 9-0'lık Artland Dragon serisi ev sahibi takımı bir anda öne taşıdı ve devre arasına Artland Dragons 37-35 önde girdi. Üçüncü çeyreğe Erceg'in üçlükleriyle başlayan ve Mensah-Bonsu ile etkili olmaya devam eden Beşiktaş Milangaz, bu iki oyuncudan başka hücum çeşitliliği yaratamayıp, savunmada da bir türlü istediği sertliği sahaya yansıtamayınca bir türlü üstünlüğünü rakibine kabul ettiremedi ve son çeyreğe 54-52 Artland Dragons üstünlüğü ile girildi. Final periyoduna pota altında Mensah-Bonsu ve dışarıdan Arroyo ile bulduğu sayılarla başlayan siyah beyazlı temsilcimiz, Erceg'ten gelen ard arda iki üçlükle 5:30 kala 61-65 öne geçti. 1:30 kala Mensah-Bonsu'nun alley-oop'uyla 66-71'lik üstünlüğü sağlayan Beşiktaş Milangaz, ard arda iki hücumda Hillard ile gelen 5 sayıya engel olamayınca son 50 saniyeye 71-71 eşitlikle girildi. Arroyo ve Thomas'ın karşılıklı sayıları sonrası son 22 saniyeye 73-73 eşitlikle girilirken, son hücumda Carlos Arroyo'nun 3 saniye kala kullandığı üç serbest atıştan birini sayıya çevirmesi sonucu Beşiktaş Milangaz sahadan galip ayrılan taraf oldu: 73-74.
Beşiktaş Milangaz'da Zoran Erceg 24 sayı, 8 ribaund ve Pops Mensah-Bonsu 22 sayı, 10 ribaund ile galibiyetin mimarları olurlarken, Carlos Arroyo da karşılaşmayı 15 sayı, 3 asist ile tamamladı. Artland Dragons'ta ise Hillard ve Thomas'ın 13'er, Nathan Peavy'nin ise 12 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

5 yorum:

  1. Beşiktaş önemli bir avantaj elde etti. Tebirkler.

    YanıtlaSil
  2. Önemli bir galibiyet, taraftar 2.maça gelirse, o maçı evinde alır Beşiktaş...

    YanıtlaSil
  3. bravo beşiktaşa :) acaba oyuncular paralarını alıyorlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene bir sıkıntı yok bildiğimiz kadarıyla. İstikrarlı gidiyorlar.

      Sil
  4. Fİnal four ha :D Beşiktaşımızdan devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil