17 Şubat 2012 Cuma

Kupada finalin adı: Banvit - Beşiktaş

Spor Toto Türkiye Kupası'nda tamamlanan yarı final maçları sonrası rakiplerini yenen Banvit ve Beşiktaş Milangaz finale yükselen takımlar oldular. Yarıfinalin ilk maçında Anadolu Efes'i 76-67 ile geçen Banvit ilk yarıfinalist olurken, ikinci maçta uzatmaya giden müthiş bir çekişme sonucu Galatasaray Medical Park'ı mağlup eden Beşiktaş Milangaz da Banvit'in finaldeki rakibi oldu. 


Günün ilk maçında karşılıklı sayılarla geçen ilk çeyreği 18-17 önde kapatan Banvit, ikinci çeyreğe de iyi aşlayarak 5 dakika içinde skoru 28-22'ye getirdi. Cenk ve Barac'ın sayılarıyla toparlnana Efes, son 2 dakikaya girilirken skorda tekrar dengeyi yakaladı (32-32) ve ilk devre 35-34 Banvit üstünlüğünde sona
erdi. İkinci yarıda da daha etkili görünün Banvit, Simmons, Bajramovic ve Willimas ile etkili oldu. İyi savunma ile Anadolu Efes hücumunu bozan Banvit karşısında hücumda kilitlenen Efes Gökhan Şirin ile bulduğu ekstra sayılar dışında sayı üretmekte zorlandı. Son dakikalara doğru farkı açmaya ve Efes'in direncini kırmaya başlayan Bandırma temsilcisi sahadan 76-67 galip ayrıldı ve ilk finalist oldu. Banvit'te Chuck Davis 14, Lance Williams 12 sayı kaydederken, Anadolu Efes'te Cenk Akyol'un 18 sayısı yeniligiyi önleyemedi.
İkini yarı final maçında ise son günlerin flaş takımı Galatasaray Medical Park ile ezeli rakibi Beşiktaş Milangaz karşı karşıya geldi. İlk çeyrekteki alan savunmasıyla Galatasaray hücumlarını sıkıntıya sokan Beşiktaş, çeyreği 23-20 önde kapattı. İkinci çeyrekte Lakovic'in de devreye girmesiyle iyi hücum etmeye başlayan ve sert savunmayla Beşiktaş'a kolay sayı izni vermeyen sarı kırmızılılar yakaladıkları seri ile üstünlüğü ele aldı ve ilk devreyi 39-34 önde tamamladı. İkinci devrenin başında da iyi savunmasını sürdüren Galatasaray, çeyrek sonunda yakaladığı 9-1'lik seri sonrası son çeyreğe 53-45 önde girdi. Final periyodunda Galatasaray farkı 11 sayıya kadar çıkardı: 60-49. Fakat Arroyo'nun yönetiminde direnç koyan Ergin Ataman'ın talebeleri yakaladıkları 10-0'lık seri ile önce farkı kapattılar; maç sonunda da Serhat'ın sayısıyla 64-64 ile maçı uzatmaya götürdüler. Son anda maçı uzatmaya götürmenin verdiği ivmeyle uzatma periyoduna da moralli başlayan Beşiktaş, Arroyo, Ersin ve Bonsu'nun etkinliği sonucu sahadan 76-69 galip ayrılarak ikinci finalist oldu. Beşiktaş Milangaz'da Carlos Arroyo 24 sayı, 4 ribaund, 6 asist ve Pops Mensah Bonsu 18 sayı, 19 ribaund ile yıldızlaşırken, Galatasaray'da Jaka Lakovic 13 sayı, 7 ribaund, 3 asist ve Furkan Aldemir de 12 sayı, 10 ribaund ile mücadele ettiler.

0 comments:

Yorum Gönder