15 Şubat 2012 Çarşamba

Jeremy Lin fırtınası devam ediyor!

New York'ta Jeremy Lin fırtınası esmeye devam ediyor. Ay başındaki New Jersey Nets maçıyla birlikte yıldızı parlamaya başlayan Tayvan asıllı guardın son 6 maçtaki performansı ile son 6 maçını kazanan New York Knicks dün gece de Toronto deplasmanında Raptors'u 90-87 mağlup ederken, Lin 27 sayı, 11 asist kaydetti. Genç guard bu haftaki performansıyla aynı zamanda Doğu Konferansı'nda da haftanın oyuncusu seçildi. 
Tayvan'lı göçmen bir ailenin California'da doğan çocuğu olan Lin, Harvard Üniversitesi'ndeki başarılı akademik kariyeri ardından, NBA kariyerine istediği
gibi başlayamadı. Draftta seçilememesinin ardından ilk sezonunda Golden State Warriors'u seçen Lin, burada istediği süreleri alamadı. Bu sezon formasını giydiği New York Knicks'te de sezon başında umduğu dakikaları alamayan Lin'in şansı bu ay başında açıldı. New Jersey Nets karşısında 36 dakika forma giyme şansı bulan ve 25 sayı, 7 asist, 5 ribaund ile oynayan Lin, iki gün sonraki Utah Jazz maçında kendine ilk beşte yer buldu. Bu maçı da 28 sayı, 8 asist ile tamamlayan Lin Knicks beşindeki yerini sağlamlaştırdı. Sonraki maçlarda da Wizards karşısında 23 sayı, 10 asist, Lakers karşısında 38 sayı, 7 asist, 4 ribaund, Timberwolves karşısında 20 sayı, 8 asist, 4 ribaund ve dün gece de Raptors karşısında 27 sayı, 11 asist ile mücadele eden Lin'in, son 5 maçta ortalama 6 top kaybı yapması ise istatistiklere yansıyan tek olmusuz yan oldu.

0 comments:

Yorum Gönder