29 Şubat 2012 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker Euroleague'e veda etti: 72-85

Turkish Airlines Euroleague’de TOP 16 Gruplarındaki son maçında çeyrek finale yükselebilmek için İtalya’da Emporio Armani Milano karşısına çıkan Fenerbahçe Ülker sahadan 85-72 yenik ayrılarak bu seneki Avrupa defterini kapattı. Gruptan çıkabilmesi için grupta hiçbir iddiası kalmayan İtalyan ekibini yenmesinin yanısıra Panathinakos’un da Unics Kazan’ı
yenmesini bekleyecek olan sarı lacivertliler maçın büyük bölümünde bir basketbol maçını kazanmak için gerekenlerin hiçbirini sahaya yansıtamayıncayenilgi kaçınılmaz oldu. Maç boyunca özellikle savunmada bir türlü yeterli sertliği sağlayamayan Fenerbahçe Ülker hem içeriden hem dışarıdan rakibi durduramadı. İçeri penetrelerin çoğu aleyhimize basket faulle sonuçlanırken, dışarıdan da isabetli şutların önüne geçilemedi. İlk çeyrekte Fenerbahçe şutörlerinin de iyi bir sut isabetiyle oynaması bu savunma zaafiyetini saklasa da, ikinci çeyrekte itibaren düşen hücum yüzdesi temsilcimizi skorda yavaş yavaş geriye itti. Sarı lacivertlilerin en savaşcı ismi Mirsad’ın Gentile’nin darbesi sonrası oyun dışı kalması ve yine Mirsad ile birlikte Unics Kazan maçını çeviren isim olan Vidmar’ın ilk çeyrekte aldığı iki faulden sonra kenarda bırakılması sonrası direnci iyi kırılan sarı lacivertliler ilk yarıyı 46-40 geride kapattıktan sonra, ikinci yarıda da beklenen geri dönüşü yapamadı. Üçüncü çeyrekte de tutuk oyunu devam eden sarı kanarya, önce Bourousis, Fotsis, sonra da Gentile’yi durduramayınca fark açılmaya devam etti ve son çeyreğe 66-55 geride girdi. Son çeyreğin başında gelen Milano sayısı farkı 13 sayıya çıkarınca, bir an için aklımıza geçtiğimiz hafta geldi ve “Acaba tarih tekerrürden ibaret olabilir mi?” dedik. Fakat olmadı. Gist, Preldzic ikilisinin gayretleriyle farkı 8 sayıya kadar indirebilen Fenerbahçe’de bu ikiliye ayak uydurabilen başka bir isim olmayınca beklenen geri dönüş gerçekleşemedi. Ard arda top kayıpları, dengesiz hücumlar, savunmada durduralamayan Malik Hairstone, galibiyet hırısını geçtik – en ufak bir çaba göstermeyen basketbolcular aynı maçta birleşince son dakikaya girildiğinde skor 15 sayıya çıkmış ve İtalyan taraftarlar hiçbir iddiaları olmayan takımlarını alkışlamaya başlamışlardı. Sahadan 85-72 mağlup ayrılan Fenerbahçe bu yenilgiyle grubu son sırada kapatırken, Panathinaikos’un altın tepsiyle sunduğu çeyrek final biletini de elinin tersiyle geri tepmiş oldu.
Fenerbahçe Ülker’de Emir Preldzic 15 sayı, 5 asist, Bojan Bogdanovic 14 sayı, Roko Ukic ve James Gist de 12’şer sayıyla oynarken, Armani Milano’da Malik Hairston 27 sayı, Alessandro Gentile 12 sayı, Omar Cook 10 sayı, 8 asist, 5 ribaund ve Ernest Bremer da 10 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile karşılaşmayı tamamladılar.

0 comments:

Yorum Gönder