8 Şubat 2012 Çarşamba

Efes işi mucizelere bıraktı : 65-67


Turkish Airlines Euroleague TOP16 grubundaki dördüncü maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda Olympiakos'u konuk eden Anadolu Efes, geçtiğimiz hafta Yunanistan'da 18 sayı farkla yenildiği rakibine kendi seyircisi önünde de yenilerek hem gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı, hem de Galatasaray'ın
işini zora soktu. Son 2 dakikada 11 sayı geriden gelip Vujacic'in inanılmaz üçlüğüyle 65-65'lik eşitliği yakalayan Efes, yine aynı oyuncunun yaptığı faul sonrası gelen serbest atışlarla sahadan 65-67 yenik ayrıldı. Bu yenilgiyle 4. maçında 3. kez sahadan mağlup ayrılan Efes çeyrek final şansını mucizelere bıraktı.
Maça tutuk başlayarak 9-16 geride kapattığı ilk çeyrekten sonra maç boyunca rakibini yakalayamayan Efes, son çeyrekte farkı 3 sayıya kadar indirse de çeyreğin sonuna doğru ard arda hatalarla 2:30 kala farkın 11 sayıya yükselmesine engel olamadı: 52-63. Bu devrede 2.17lik dev pivot Stanko Barac zaman zaman iyi işler yapsa da hem hücumda hem savunmada Efes'in direncinin kırılmasında büyük rol oynadı. Hücumda neden olduğu top kayıpları ve isabetsiz şutlar, savunmada da yardım için her çıkışında adamına geri dönmemesi sonucunda bir kişi eksik yapılan savunmalar farkın açılmasında önemli etkenlerdi. Fark 11'e çıktığında yapılan Barac-Batista değişikliği Efes'i adeta canlandırdı. Vujacic'in 6 (2 3'lük) ve Lafayette ile 5 sayı bulan Efes yakaladığı 13-2'lik seri ile skoru 65-65'e getirdi. 17 saniye kala yapılan savunmada geri dönüşün kahramanlarından Vujacic, yarı sahada Sloukas'a gereksiz bir faul yapınca, serbest atışlardan 65-67 Olympiakos öne geçti. Son hücum tercihleri zor tercihlerdir. Efes son hücumu maçı uzatmak için değil kazanmak için oynadı ve Lafayatte ile 3 sayılık atış denedi. Kaçan şut sonrası sahadan 67-75 galip ayrılan Olympiakos çeyrek final yolunda hem Anadolu Efes hem de Galatasaray Medical Park'a karşı önemli bir avantaj elde etmiş oldu.
Anadolu Efes'te Oliver Lafayette 22 sayı, 5 ribaund, 2 top çalma ile en başarılı isim olarak dikkat çekerken, Stanko Barac 16 sayı, 7 ribaund, 3 blokla oynamasına rağmen kritik anlarda yaptığı hatalarla Efes'in maça ortak olamamasına rol oynadı. Son haftalarda takım olarak da ciddi bir düşüş yaşayan Efes'te Kerem Tunçeri'nin kötü performansı bugün 0 çekmesiyle devam ederken, Kerem'in yönlendirmesinden yoksun Efes'te hücum organizasyonlarının zayıflığı gözlerden kaçmadı. Ersan'ın gidişinden sonra 35 dakika ortalamayla oynamak zorunda kalan Savanovic'in geçmişi aratan düşük şut yüzdesi, Vujacic'in son iki dakika hariç yokları oynaması, Sinan'dan hiçbir hücum katkısı gelmemesi sonrası Anadolu Efes, 40 dakika tamamlandığında sahadan boynu bükük ayrılarak çeyrek final yolunda kendi evinde önemli yara aldı.
Olympiakos cehpesinde ise Printezis ve Papanikolaou kaydettikleri 16'şar sayı ile galibiyette başrolü oynadılar.

3 yorum:

  1. Barac'ta hiç bir suç yok ki yapabildiğinin en iyisini yapıyor. Hücumda her top ona atılırsa, ve herkes olduğu yerde kalıp birşeyler yapmasını beklerse olacağı budur. Savunmada da onun dezavantajlarından yararlanan Olympiacos'a, yeteri kadar sert olamayan ve en azından 4 numara olarak biraz daha hızlı olması beklenen Savanovic birçok sayı hediye etti. Batista'nın da 14 dakikada 5 top kaybı ile oynaması evlere şenlikti. Bu hücum düzenleriyle hiçbirşey olmaz, ayrıca pota altını mutlaka takviye etmesi gerekli Efes'in. Barac yeteri kadar sert değil, Batista'nın ne yaptığı belli değil, Ermal saçmalıyor, Kerem geri dönecek olsa da bir uzunun mutlaka gelmesi lazım. Tekrar söylüyorum BARAC YAPABİLDİĞİNİN EN İYİSİNİ YAPTI ONDA HİÇBİR SUÇ YOK.

    YanıtlaSil
  2. Belki yapabildiğinin en iyisini yapıyor; ama savunmada yarı sahaya kadar yardıma çıkıp sonra geri dönememesinden dolayı en az 5-6 hücumda 1 kişi fazla hücum ederek sayı buldu Oly. Bu da kabul edilebilir birşey değil.

    YanıtlaSil
  3. Orada Savanovic düzgün bir kayma yapsa, Barac geri dönene kadar telafi edebilirlerdi

    YanıtlaSil