12 Şubat 2012 Pazar

Arena'dan Lakovic geçti: 67-75

Hafta içinde Turkish Airlines Euroleague'de CSKA Moskova'yı yenerek tüm dikkatleri üzerine çeken Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi 18. hafta maçında da Karşıyaka Arena'da konuk olduğu Pınar Karşıyaka'yı çekişmeli bir maç sonrası 75-67 yenerek iyi gidişi devam ettirdi. Yeşil kırmızılı taraftarların salonu tıklım tıklım doldurduğu, sarı kırmızılıların da
kendinlerine ayrılan tribünlerde yerini aldığı ve iki tarafında karşılıklı tezahüratlarıyla izleyenlere zevk verdiği maçta Galatasaray'ın Sloven guardı Jaka Lakovic'in dış şutlarına çözüm bulamayan Pınar Karşıyaka sahadan 8 sayı farkla mağlup ayrılarak bu sezon kendi sahasındaki 9. maçından 5. kez boynu bükük ayrılmış oldu.
maça özellikle içeriden Savovic'i iyi kullanarak başlayan Galatasaray Medical Park, Lucas veshipp'in de skora katkı vermesiyle farkı kısa sürede çift hanelere çıkardı: 5-15. Ev sahibi ekip mola sonrası biraz toparlanıp hücumdaki etkinliğini artırsa da yapılan savunma hataları sonrası ilk periyot sonunda üstün olan taraf 21-12 ile konuk Galatasaray idi. İkinci çeyreğin başında biraz daha etkili olan taraf ev sahibi ekipti. Topu pota altına indirip Stanojevic'in esk itakım arkadaşı Furkan üzerindeki etkinliğini kullanan Kaf Kaf 3 dakika içinde farkı 5 sayıya kadar indirdi: 21-26. Fakat bu dakikadan sonra Galatasaray'da Lakovic'in sazı eline almasıyla ibre bir anda sarı kırmızılılar tarafına döndü. Sloven guard'ın ard arda bireysel çabalarıyla bulduğu üçlükler Galatasaray'ın bir anda farkı tekrar açmasını sağladı ve soyunma odasına 49-31 Galatasaray üstünlüğü ile gidildi. 

 









İkinci yarının hemen başında gelen Galatasaray basketi farkı 20 sayıya çıkardıktan sonra, taraftarının da desteğini arkasına alan Karşıyaka daha iyi savunma yapmaya ve hücumda içeri penetre ederek sayılar bulmaya başladı. Fark 20 sayıya çıktıktan sonra maçı kaandıklarını düşünen sarı kırmızılı oyuncuların oyundan bir anlık kopmasını iyi değerlendiren ve bir ivme yakalayan Kaf Kaf önce İlkan ve Chatman ile 6-0, sonra da Allen ve Chatman ile 13-0'lık bir seri bulunca fark 3 sayıya kadar indi (53-50) ve son çeyreğe 55-50 Galatasaray Medical Park üstünlüğü ile girildi. Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken 2 dakika içinde farkı 2 sayıya kadar düşüren Pınar Karşıyaka (56-58), Alper'in kaçan serbest atışları sonrası skora denge getirme şansından yararlanamadı. 20 sayıdan geri dönüş sırasında çok efor harcayan ve kadroları karşılaştırdığımızda daha kısıtlı bir rotasyona sahip olan ev sahibi ekipte, son dakikalara doğru yorgunluk baş göstermeye başlayınca Pınar Karşıyaka hücumlarının yüzdesi düşmeye başladı ve bu fırsattan iyi yararlanan konuk Galatasaray günün yıldızı Lakovic'in üçlüğü sonrası farkı 8 sayıya kadar çıkardı: 67-59. Kalan dakikalarda Pınar Karşıyaka yorgunluğun da etkisiyle ikinci bir geri dönüş yapacak hücumları bulamayınca, aradaki farkı koruyan Galatasaray Medical Park sahadan 67-75 galip ayrıldı.
Galatasaray'da Jaka Lakovic 6/6 üç sayı, 20 sayı, 3 asist ile maçın yıldızı olurken, özellikle ilk yarıdak iopta altı etkinliği ile Boris Savovic 13 sayı, Jamon Lucas 10 sayı, 7 ribaund, 5 asist, Luksa Andric 10 sayı, 4 ribaund, 3 top çalma ve Furkan Aldemir de 8 sayı, 7 ribaund ile mücadele ettiler. Ev sahibi Pınar Karşıyaka'da ise Jovo Stanojevic 20 sayı, 7 ribaund, 5 asist, İlkan Karaman 15 sayı, 8 ribaund, Mire Chatman 14 sayı, 2 asist, 4 top çalma ve yeni transfer Chaisson Allen da 7 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile mücadele ettiler.
* Pınar Karşıyaka taraftarı salonu tıklım tıklım doldururuken, Galatasaray Medical Park taraftarları ise kendilerine ayrılan bölüme sığmakta zorlandılar. 250 bilet ayrılan Galatasaray taraftarının Karşıyaka'ya ait biletlerden de aldığı ve daha fazla sayıda oldukları gözlendi.
* Furkan Aldemir sezon başında Galatasaray'a transfer olduktan sonra ilk kez bir resmi maçta eski takımına karşı oynadı. Maç sırasında bastığı bir smaç taraftarın tepkisini çeken Furkan, Galatasaray taraftarının tribüne çağırmasını ise karşılıksız bırkatı. 
* Galatasaray Medical Park maç boyunca tam 19 top kaybı yaparken, sadece 4 kez top çalabildi. Buna karşılık ribaundlarda 37-27 Galatasaray Medical Park üstünlüğü vardı. 





























0 comments:

Yorum Gönder