14 Ocak 2012 Cumartesi

Tofaş Fener'i de eli boş gönderdi. Sıradaki?

Bursa’nın Beko Basketbol Ligi’ndeki başarılı temsilcisi Tofaş, kendi evinde konuk ettiği Fenerbahçe Ülker’i zorlu bir mücadeleden sonra 89-87 yenerek ligde üst üste altıncı galibiyetini elde etti. Tofaş aynı zamanda kendi sahasında Anadolu Efes ve Beşiktaş Milangaz’dan sonra bir
şampiyonluk adayını daha eli boş göndermiş oldu. Maç karşılıklı basketlerle başlarken ilk çeyrek 22-23 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile geçti. İkinci çeyrekte Zuza ve Can’ın sayılarıyla etkili olan Tofaş, bir ara farkı 10 sayıya kadar çıkardığı bu periyodu ve devreyi 49-42 önde tamamladı. Üçüncü periyodun başında toparlanan Fenerbahçe Ülker Kaya’nın etkili oyunuyla periyodun bitimine 5 dakika kala farkı 1 sayıya kadar indirirken, karşılıklı sayılar sonucu üçüncü periyot 64-64 eşitlikle tamamlandı. Final çeyreğinde Ömer’İn sayılarıyla 7 sayılık farkı yakalayan Fenerbahçe Ülker (73-66), savunmada hatalar yapınca bitime 48 saniye kala skor tekrar eşitlendi: 87-87. 8 saniye kala bu sefer de Buckman ile sayı bulan Tofaş, Bogdanovic’in girmeyen şutu sonrası karşılaşmadan 89-87 galip ayrıldı. Tofaş bu galibiyetle 10 galibiyete ulaşıp rakibiyle galibiyet sayılarını eşitlerken, averajla da Fenerbahçe’nin üzerine çıkmış oldu.

Tofaş’ta 17 sayı, 3 ribaund ile Tomislav Ruzic, 15 sayı ile Austin Nichols galibiyetin mimarları olurken, Ronald Steele 12 sayı, 4 ribaund, Can Altıntığ 11 sayı, 5 asist, Bradley Buckman 11 sayı, 8 ribaund ve Jurica Zuza 10 sayı ile mücadele ettiler. Fenerbahçe Ülker’de ise James Gist 3/3 üç sayı isabetle 16, Marko Tomas ve Bojan Bogdanovic 14’er, Kaya Peker ve Ömer Onan da 12’şer sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

0 comments:

Yorum Gönder