25 Ocak 2012 Çarşamba

Kaf Kaf'a eski dost acı söyledi: 95-99

EuroChallenge Cup L Grubu'nda ilk iki maçını kazanan iki takımı karşı karşıya getiren maçta temsilcimiz Pınar Karşıyaka, Almanya'nın Artland Dragons ekibini konuk etti. Üçüncü çeyrekteki mükemmel oyunuyla son çeyreğin başında 13 sayılık bir fark yakalayan temsilcimiz eski oyun kurucusu David Holston'u durduramayınca son periyotta rakibine verdiği 14-31'lik
seriyle sahadan 95-99 yenik ayrıldı. Lig ve Avrupa kupalarındaki son 10 maçından galip ayrılan yeşil kırmızılı ekip, böylece 11 maç sonra yenilgiyle tanıştı.
Maça etkili isimleri Peavy'nin iki üçlüğüyle başlayan konuk ekibin hızı, İlkan'ın pota altındaki fiziksel üstünlüğünü kullanarak bu oyuncuya aldırdığı iki faul sonrası Peavy'nin kenara gelmesiyle biraz olsun kesildi. Emre'nin yerine oyuna giren Jovo'nun pota altı etkinliği ve oyuna girdikten sonraki 9 Pınar Karşıyaka sayısının tamamını atmasıyla boyalı alandaki üstülüğü eline geçiren yeşil kırmızılılar, rakibin etkili dış şutörlerini durduramayınca bol skorlu geçen periyot 27-27 eşitlikle tamamlandı. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken ilk 5 dakika 37-38 Artland Dragons üstünlüğü ile geçti. Bu dakikadan sonra 0-7'lik bir seri yakalayan konuk ekip farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Devreye giren Jovo Stanojevic'in ard arda 8 sayısı ile oyuna dengeyi getiren Pınar Karşıyaka, Birkan'ın son saniye üçlüğü ile de devre arasına girerken skoru 47-47'ye getirdi. Bu üçlük öncesi 2 saniyelik oyun için mola alan Hakan Demir de alışkanlık haline getirdiği bu ısrarlı son hücum molalarında ilk kez hedefine ulaşmış oldu.
İkinci yarıya Jovo'nun pota altı ve Onur Kentli'nin 3 sayı çizgisi gerisinden sayıları sonrası 7-0'lık bir seri ile başlayan Karşıyaka skoru 54-47'ye getirdi. Son haftalarda ard arda gelen galibiyetler sonrası hafta içi olmasına rağmen salonu dolduran ateşli taraftarının da desteğini arkasına alan Kaf Kaf, Jovo, Onur ve Chatman'ın sayılarıyla çeyreğin bitimine 4 dakika kala farkı 12 sayıya çıkardı: 67-55. Konuk ekip Holston ve Bailey ile farkı kapatmaya çalışsa da, son çeyreğe 77-68 önde giren taraf Pınar Karşıyaka oldu.
Final çeyreğinin başında Chatman'ın kaptığı top sonrası smacı ve sonrasında Bailey ile oluşan gerginlik, karşılıklı alınan teknik fauller, bir sonraki hücumda Birkan'ın fast breakinde Bailey'in sportmenlik dışı faulü sonrası 5 faulle oyun dışında kalması ve skorun 13 sayıya çıkmasıyla coşan Karşıyaka taraftarı. 30 saniye içinde olup biten bu olaylar adeta maçın dönüm noktası oldu. Bir sonraki 60 saniye içinde, hakemlerin 24 saniye bitiminden sonra Emre'ye çaldıkları faul, Jovo'ya çalınan hücum faul, Jovo'nun hücum ribaundu sonrası Chatman'ın sorumsuzca denediği üçlük ve dönen hücumda dördüncü faulü alması ibreyi bir anda Alman ekibi tarafına çevirdi. Son 4 dakikaya 89-81 Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile girildikten sonra 1.5 dakika içinde yapılan inanılmaz hatalar ve Holston'un hücumda sazı eline almasıyla 0-10'luk bir seri yakalayan Dragons Fenn'in üçlüğü ile 89-91 öne geçti. Son dakikaya 93-93 eşitlikle girilirken, Peavy'nin aldığı hücum ribaundu sonrası yaptığı tip ile skor 93-95'e geldi. 37 saniye kala Alper bomboş bir 3 sayılık atış denemesinden yararlanamazken 10 saniye kala Holston'un kaçan şutunda hücum ribaundunu yine Alman ekibi alınca yapılan taktik fauller sonrası sahadan 95-99 galip ayrılan taraf Artland Dragons oldu.
Artland Dragons'ta 31 sayı, 8 asist, top çalma ile oynayan eski Karşıyakalı David Holston maçın yıldızı olurken, yenilgi sonrasında bile taraftardan alkış alarak sahadan uğurlandı. Alman ekibinde ayrıca Brandon Thomas 17 sayı, 5 ribaund, Darren Fenn de 13 sayı ile mücadele ettiler.
Pınar Karşıyaka'da ise Jovo Stanojevic 32 sayı, 11 ribaund ile pota altında tek başına hakimiyet kurarken, Mire Chatman 24 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, İlkan Karaman 16 sayı, 11 ribaund, 4 asist, Onur Kentli ve Birkan Batuk ise 7'şer sayı ile mücadele ettiler. Pınar Karşıyaka'da kısa forvetler Goran İkonic ve Alper Saruhan ise toplamda 1/8 üç sayı isabetiyle (ki Alper'in isabet sağladığı dışında hiçbiri el üzeri değildi) kaybedilen maç sonrası seyirciden tepki gördüler. 

































0 comments:

Yorum Gönder