14 Ocak 2012 Cumartesi

Beşiktaş Antalya'dan mutlu dönüyor: 75-85


Beşiktaş Milangaz, Beko Basketbol Ligi 15.haftasında Antalya'da konuk olduğu Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 75-85 yenerek 11.galibiyetini elde etti. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi ise 15.maçında 12. yenilgisini aldı. Maç karşılıklı basketlerle başlarken ilk çeyreğin son 2.5 dakikasına 20-22 önde giren Beşiktaş çeyreğin sonunda Hawkins ve
Ersin ile yakaladığı seri sonrası periyodu 22-31 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de etkili oyununa devam eden Beşiktaş Milangaz, farkı açmaya devam etti. Rasim'in dış şutlarıyla oyunda kalmaya çalışan Antalya ekibinin farkı kapatmasına izin vermeyen siyah beyazlılar devreyi de 41-55 önde kapattı. İkinci devrede sertleşen Antalya BŞB savunması karşısında sayı bulmakta zorlanan Beşiktaş, Rasim ve Brown'un sayılarına engel olamayınca Antalya ekibi farkı kapattı ve son çeyreğe girerken skoru 61-66'ya getirdi. Son çeyrekte farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen Beşiktaş Milangaz, son dakikalarda farkı tekrar çift hanelere çıkararak karşılaşmadan da 75-85 üstün ayrıldı.
Beşiktaş Milangaz'da 20 sayı, 8 ribaundla oynayan Zoran Erceg ve 18 sayı, 7 ribaund ile oynayan Carlos Arroyo galibiyette önemli rol oynarlarken, David Hawkins ve Pops Mensah Bonsu da 14'er sayı ile oynadılar. Siyah beyazlı ekibin yeni transferi Adam Morrison ise bu maçta 9 dakika 41 saniye süre alırken, 2 sayı, 2 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. Rasim Başak bugünkü maçta 6/8 üç sayı isabetle 25 sayı, 9 ribaund istatistikleriyle Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin en skorer ismi oldu.

0 comments:

Yorum Gönder