23 Ocak 2012 Pazartesi

ACB'de ilk devrenin ardından

İspanya Ligi ACB'de bu haftasonu oynanan maçlarla geride kalan ilk devre sonrasında İspanya'nın iki devi Regal Barcelona ve Real Madrid ilk iki sırada yer aldılar. 17. hafta karşılaşmasında Caja Laboral'i konuk eden Real Madrid, Felipe Reyes'in 18 sayı, 10 ribaund, Carlos Suarez 17 say, 6 ribaund, Martynas Pocius ise 12 sayılık performansları ile sahadan 84-73 galip ayrılırken, Caja Laboral'de Brad Oleson'un 18 sayı, Mirza Teletovic'in de 14 sayı, 13 ribaundluk performansları yenilgiyi önleyemedi. Real Madrid bu galibiyetle ligin ilk devresini zirvede tamamladı. Zirvenin bir diğer ortağı Regal Barcelona ise büyük çekişmeye
sahne olan maçta CAI Zaragoza'yı 71-68 yenerken, Juan Carlos Navarro 12'si serbest atıştan olmak üzere 17 sayı, Erazem Lorbek ise 16 sayı, 6 ribaund ile mücadele ettiler.
Haftaya Real Madrid ve Barcelona'nın birer galibiyet gerisinde giren iki takım Unicaja Malaga ve Caja Laboral haftayı yenilgiyle kapattılar. Caja Laboral, deplasmanda Real Madrid'e yenilirken, Unicaja Malaga Assignia Manresa karşısında beklemediği farkı bir yenilgi aldı: 86-68. Assignia'da Justin Doellman 19 sayı, 5 ribaund, 5 asist ve Micah Downs 19 sayı, 7 ribaund, 6 asist ile galibiyeti getiren isimler olurken, Malaga'nın ayakta kalan tek ismi 17 sayı, 6 asist ile Kristaps Valters oldu. Bu iki ekibin yenilgiyle kapattığı haftanın en karlı takımı ise Asefa Estudiantes'i 76-68 yenen Lucentrum oldu. Eski Beşiktaş'lı Tyrone Ellis'in attığı 15 sayı ile sürüklediği Lucentrum böylece ilk devre sonunda Unicaja Malaga ve Caja Laboral ile galibiyet sayısını eşitlemiş oldu.

ACB'de ilk devre sonunda puan sıralaması ise aşağıdaki gibi oluştu:



1 yorum:

  1. Spor kulübü dediğin böyle olacak. Her branşta zirveye oynayacak.

    YanıtlaSil