24 Aralık 2011 Cumartesi

Kaf Kaf Trabzon'dan galibiyetle dönüyor : 69-88

Beko Basketbol Ligi 11. hafta maçında Trabzonspor ve Pınar Karşıyaka 19 Mayıs Spor Salonu'nda karşı karşıya geldiler. İlk yarısı başa baş geçen karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna ağırlığını koyan Pınar Karşıyaka, karşıaşmadan 69-88 galip ayrılıp galibiyet serisini 4 maça çıkardı
ve bu sezonki altıncı galibiyetini aldı. Trabzonspor ise 11.maçında onuncu galibiyetini alarak ligin alt sıralarından kurtulamadı.
Karşılamaya hızlı başlayan taraf ev sahibi Trabzonspor oldu ve Pınar Karşıyaka’nın İlkan ve İkonic ile yaptığı üst üste top kayıpları sonrası 2.5 dakika içinde 9-0 öne geçti. Mola sonrası Chatman’ın 4 sayısı ile biraz kıpırdanan Pınar Karşıyaka, Onur Kentli ve Stanojevic ile bulduğu sayılarla farkı 1 sayıya indirdi: 15-14. Periyodun sonlarında Chatman ve Stanojevic ile sayılar bulmaya devam eden konuk Karşıyaka ilk çeyreği 18-21 önde tamamladı. İkinci çeyreğe basketle başlayan Trabzonspor, sonrasında zorlama üçlükler deneyip, savunmada da Pınar Karşıyaka’nın Ahmet, İlkan ve Birkan ile bulduğu 3 üç sayı isabetine engel olamayınca fark 10 sayıya çıktı: 20-30. Birkan Batuk da böylece haftalar sonra geri döndüğü parkelere 3 sayılık isabetle "merhaba" demiş oldu. Trabzonspor aldığı mola sonrası iyi savunma ve top çalmalar ile gelen sayılarla bir dakika içinde 7-0’lık bir seri yakalayınca bu sefer Karşıyaka mola almak zorunda kaldı: 27-30. Mire Chatman’ın turnikesine kadar 4 dakika boyunca sayı bulamayan Karşıyaka’da son maçların formda ismi Goran Ikonic bu dakikaya kadar 1/7 saha içi isabetle oynarken, İlkan’ın da gerekli katkıyı vermemesi yeşil kırmızılıların farkı açmasını engelledi. Devrenin sonları karşılıklı basketlerle geçince ilk yarı 36-38 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle tamamlandı.
İlk yarıda ev sahibi Trabzonspor dar rotasyonunu en iyi şekilde kullanıp oyunda kalmaya çalışırken, farkın açılmaya başladığı dakikalarda yaptığı etkili savunma ile devre sonunda skoru başa baş tutmayı başardı. Robinson 15 sayıyla bordo mavililerin skor yükünü taşırken, Brown da 6 sayı, 7 ribaund ile etkili oldu. Pınar Karşıyaka’da ise 1/7 ile oynayan Ikonic ve sadece 3 sayısı buunan İlkan’ın formsuzlukları skor yükünü Chatman (11) ve Stanojevic (8)’in üzerine yıkarken, genç Onur Kentli’nin 6 ve sakatlıktan dönen Birkan’ın 5 sayısı yeşil kırmızılıların devreyi önde tamamlamalarını sağladı. Emre ise hücumda sayı atamasa da aldığı 8 ribaund ile İlkan’dan katkı alamayan pota altında önemli işler yaptı. Takım istatistiklerinde ise Pınar Karşıyaka’nın 11-4’lük asist üstünlüğü göze çarparken, ribaundlarda ise 20-20 eşitlik söz konusuydu.
Maçın ikinci devresi karşılıklı sayılarla başladı. Skorda 3.periyodun bitimine 7:22 kala 41-41, 5:43 kala ise 46-46 eşitlik vardı. Robinson’dan gelen top kayıpları sonrası hücum ritmini kaybeden Trabzonspor, çeyreğin sonunda Pınar Karşıyaka’nın farkı açmasına engel olamayınca 3.çeyrek 52-59 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle sona erdi. Maçın final periyoduna üçüncü çeyreğin sonundaki ritmini koruyarak giren yeşil kırmızılı ekip Trabzonspor'un farkı kapatma telaşı içinde yaptığı hatalardan da faydalanarak farkı açmaya başladı. Birkan'ın üçlüğüyle farkı 10 sayıya çıkaran Kaf Kaf Chatman'ın da devreye girmesiyle skoru kısa sürede 56-72'ye getirdi (04:50) ve maçın son 4 dakikasına 17 sayı Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle girildi: 58-75. Trabzonspor'un oyun disiplininden kopmasıyla farkı 20 sayının da üzerine çıkaran Pınar Karşıyaka (62-84), son dakikalarında genç oyuncularına dakika verme fırsatı bulduğu karşılaşmadan 69-88 galip ayrıldı.
Pınar Karşıyaka'da Mire Chatman 26 sayı, 6 ribaund, 7 asist ile maçın yıldızı olurken, Jovo Stanojevic 12 sayı, 12 ribaund ile double-doulbe yaptı. Alper Saruhan'ın 9, Birkan Batuk, Amhet Erdoğan, Goran İkoniç ve Onur Kentli'nin 8'er sayı kaydettiği yeşil kırmızılılarda süre alan 11 oyuncu da sayı buldular. Trabzonspor'da ise Jonathan Gibson'un 25 sayı ve Elton Brown'un 14 sayı, 16 ribaundluk performansları farklı yenilgiyi önleyemedi. Maçın bir diğer dikkat çeken istatistiği ise Pınar Karşıyaka'nın asistlerdeki 21-7'lik üstünüğü oldu.

0 comments:

Yorum Gönder