21 Aralık 2011 Çarşamba

Regal Barcelona: 79 - Galatasaray Medical Park: 50

Turkish Airlines Euroleague'de son haftaya girmeden TOP 16'ya kalmayı garantileyen temsilcimiz Galatasaray Medical Park, rahat bir havada gittiği Barcelona deplasmanında pek varlık gösteremeyerek farklı bir yenilgi aldı. Fazla süre almayan oyuncularına daha fazla
yer verip aslarını dinlendiren temsilcimiz güçlü rakibi karşısında direnemeyerek karşılaşmadan 79-50 yenik ayrıldı.
Karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren üstünlüğü eline geçirip maçı sürekli olarak önde götüren Regal Barcelona ilk molaya kadar pota altını iyi kullanarak 11-6 öne geçti. Neredeyse kaçırdığı her şutun hücum ribaundunu alan ev sahibi ekip bu şekilde üstünlüğü bırakmazken Galatasaray'ın bu bölümdeki tüm sayıları Gordon'dan geldi. Mola sonrası bu sefer de dış şutlarda isabet bulmaya başlayan Barcelona hem içeriden hem dışarıdan iyi oynayarak ilk çeyreği 23-13, devreyi de 51-30 önde kapattı. İspanyol ekibi ilk devrede %55'lik bir 3 sayı yüzdesi yakalarken yaptıkları 4 blokla da boyalı bölgeyi sarı kırmızılı oyunculara adeta kararttılar. Galatasaray'da ise 12 oyuncunun tamamı süre alırken, Oktay Mahmudi'nin normal sezonda fazla süre alamayan oyunculara da fırsat tanımaya çalıştığı gözlendi.
İkinci yarıda da oyunun hakimi Regal Barcelona idi. İstanbul'daki maçta Galatasaray'ın geri dönüşünün tekrarlanmasından endişelenmiş olsalar gerek ki, oyun disiplininden bir an için olsun kopmayan Barcelona farkın 25 sayının altına inmesine izin vermedi. İyi savunma yaptığı dakikalarda Andric ile boş fıratlardan yararlanmayıp, farkı kapatma şansını geri tepen temsilcimiz son çeyreğine 68-41 geride girdiği karşılaşmadan  79-50 yenik ayrıldı. 

Regal Barcelona bu akşam Galatasaray'a karşı takım istatistiklerinde, ribaundlarda 46-27 üstünlük sağlarken, Galatasaray'dan 8 adet fazla asist yaptı (20-12). 4'ü Ndong'dan olmak üzere 6 da blok yapan Katalanlar, üç sayılık atışlarda da 7/16 isabet sağlayınca, 1/11 ile 3 sayı isabet sağlayan temsilcimiz için farklı yenilgi kaçınılmaz oldu. 
Galatasaray Medical Park'ta çift hanelere ulaşabilen tek oyuncu 11 sayı ile Cevher Özer olurken, Regal Barcelona'da 16 sayı, 6 ribaund, 4 blokla oynayan Boniface Ndong ve 13 sayı, 5 ribaund, 2 asistle oynayan Erazem Lorbek en etkili isimler olarak dikkat çektiler.

0 comments:

Yorum Gönder