23 Aralık 2011 Cuma

Kanarya yüksekten uçtu: 83-76

Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague A Grubundaki son maçında İtalya deplasmanında karşılaştığı Bennet Cantu'yu çok çekişmeli geçen maç sonrası 76-83 mağlup ederek grup maçlarını lider tamamladı. Maç öncesi diğer maçların sonuçlarına bağlı olarak grubu lider tamamlama şansı olduğu gibi, yenilgi halinde TOP 16'ya kalamama riski de bulunan temsilcimiz, gergin geçen karşılaşmadan galip ayrılarak A
Grubunun zirvesinde yer aldı. Karşılaşmanın ilk devresi basketbol kalitesi açısından vasatın altında olsa da, iki takımın da sahaya yansıttığı yüksek mücadele gücü ile birlikte oldukça çekişmeli geçti. Fenerbahçe Ülker, iyi savunma yaptığı ilk devrede hücumda istediği oyunu sahaya yansıtamayınca farkı açma şansını kullanamadı. İlk çeyrek 17-16 sarı lacivertliler lehine sonuçlanırken, devre de 31-31 eşitlikle geçildi. İlk devredeki düşük hücum yüzdeleri ve iyi savunöalar, ikinci devrede yerini hücuma dayalı bir oyuna bırakınca hem maça seyir zevki geldi, hem de daha yüksek skorlar izlemeye başladık. İki takım da zaman zaman hamleler yapsa da maçtaki eşitlik son periyoda girerken 55-55 ile korundu. Son çeyreği Engin'in 5 sayısıyla iyi başlayan Fenerbahçe 8-0'lık bir seri ile 63-55 öne fırladı. İtalyan temsilcisi Fenerbahçe'nin bu hamlesine karşılık veriyor derken, sahneye çıkan Bojan Bogdanovic ard arda iki üçlükle Fenerbahçe'yi tekrar oyununhakimi haline getirdi: 73-67. Sonrasıda Oğuz Savaş ile sayılarla bulmaya devam eden temsilcimiz karşılaşmadan 76-83 galip ayrılarak A gurubunun lideri oldu. Maçın son dakikasında farkın 10 sayıya çıktığı sırada Sphaija'non topu karşı sahaya geçirmek için aldığı mola ise İtalyan seyircilerin tepkisini çekti.
Fenerbahçe Ülker'de Oğuz Savaş 21 sayı, 6 ribaund, Bojan Bogdanovic de 19 sayı, 5 ribaund, 2 blok ile galibiyetin mimarları olurlarken, 17 sayı kaydeden Roko Ukic ve 4 sayı ile karşılaşmayı tamamlayan Curties Jerrells da oyun kurucu pozisyonunda takımı mükemmel yönettiler. İtalyan ekibinde ise Maarten Leunen ve Giorgi Shermadini'nin 13'er sayıları galibiyete yeterli olmadı.

0 comments:

Yorum Gönder