16 Aralık 2011 Cuma

Euroleague'de kabus gecesi

Turkish Airlines Euroleague'de bu akşam sahaya çıkan iki ekibimiz Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes rakipleri karşısında varlık gösteremeyerek iki yenilgiyle geceyi tamamladılar. Akşamın ilk maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda Gescrap Bizkaia Basket
takımını konuk eden Fenerbahçe Ülker ilk periyotta İspanyol takımının yakaladığı 10 sayı üstünlüğü maç boyunca kapatamayarak karşılaşmadan 70-80 yenik ayrıldı. Bir ara farkı 20 sayının üstüne çıkarn İspanyol ekibi bu galibiyetle Top 16 ümidini hala sürdürürken, Fenerbahçe Ülker için de önümüzdeki hafta oynayacağı Bennet Cantu maçı birkaç kat daha önem kazandı. İspanyol temsicilsinde D'or Fisher 16 sayı, 10 ribaund, 2 asist ile en etkili isim olurken, Fenerbahçe Ülker'de Emir Preldzic 19 sayı, 7 ribaund ile ayakta kalan ender isimlerden biri oldu.
Gecenin ikinci maçında ise Anadolu Efes İril deplasmanında Maccabi Electra ile karşılaştı. Karşılaşmaya iyi başlayıp ilk çeyreği 17-20 önde bitiren temsilcimiz, ikinci çeyrekle birlikte oyunun kontrolünü rakibine kaptırınca devre 36-31 Maccabi lehine sonuçlandı. İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinden bırakmayan ve Efes'i çok sayıda hataya zorlayan ev sahibi ekip üçüncü çeyreği 65-46 önde tamamlarken, karşılaşmadan da 39 sayı farkla üstün ayrıldı: 96-57. Maccabi'de David Blu 18, Sofoklis Schortsanitis de 17 sayı ile oynarken, Lior Eliyahu 16 sayı, 9 ribaund, 6 asist ile galibiyette önemli rol oynadı. Anadolu Efes'te ise Sasha Vujacic 12 say, 5 rbaund, 3 asist ile çift haneli sayılara ulaşan tek isim oldu.

0 comments:

Yorum Gönder