14 Aralık 2011 Çarşamba

Cimbom Euroleague'de TOP 16'da!

Turkish Airlines Euroleague ülkemizi D Grubu'nda temsil eden Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği Sloven Union Olimpija'yı ikinci yarıdaki performansıyla 80-59 yenerek TOP 16'ya kalmayı garantiledi. Yaşadığı ekonomik kriz

nedeniyle zor günler geçiren ve kadrosundaki oyuncuların bir kısmını serbest bırakmak durumunda kalan Sloven ekibi karşısında ilk yarıda maçı koparmakta zorlanan Galatasaray, çok genç bir kadroyla İstanbul'a gelmek zorunda kalan rakibinin direnç göstermesi sonrası devreyi 4 sayı farkla 39-35 önde kapayabildi. Üçüncü çeyrekle birlikte daha canlı ve istekli oynayan sarı kırmızılılar, sahaya tecrübe ve kadro kalitesini de yansıtmaya başlayınca fark açılmaya başladı. Önce Songaila ve Andric, son çeyrekte de Furkan- Lakovic ikilisinin oyuna ağırlığını koymasıyla rahatlayan Galatasaray Medical Park, son çeyrekte genç Olimpija'nın oyundan kopmasıyla sahadan 21 sayılık bir farkla üstün ayrıldı: 80-59.
Galatasaray Medical Park'ta Jaka Lakovic hiç şut kaçırmadan 4/4 üç sayılık isabet ile 16 sayı, 3 ribaund ile sarı kırmızılıların en skoreri olurken, Furkan Aldemir 11 sayı, 5 ribaund, 2 blok, Luksa Andric ise 11 sayı, 5 ribaund ile karşılaşmayı tamamlarken, Union Olimpija'da Deon Thompson'un 21 sayı, 7 ribaund ve Boris Rothbart'ın 18 sayı, 7 ribaund, 4 blokluk performansları farklı yenilgiyi önleyemedi. 

0 comments:

Yorum Gönder