11 Kasım 2011 Cuma

Optimum TED'den Türk işi galibiyet :70-71

Bayanlar Euro Cup'taki temsilcilerimizden Optimum TED Ankara, C Grubu ikinci maçında deplasmanda karşılaştığı Portekiz ekibi AD Vagos'u Özge Yavaş ve Saynur Tozlu'nun etkili oyunları ve Gülşah Akkaya'nın son saniye basketi ile 71-70 yenerek grupta namağlup liderliğe yükseldi.
Maça tutuk başlayan temsilcimiz ilk çeyreği 16-10 geride kapatsa da, ikinci periyotta Matee Ajavon, Özge Yavaş ve Saynur Tozlu'dan kazandığı sayılar ile toparlanıp devre arasına 34-32 önde girdi. İkinci devreye Portekiz ekibi, Domingues ve Dos Santos'un sayılarıyla hızlı başlayıp tekrar öne geçse de Özge ve Saynur ile sayılar bulmaya devam eden Optimum TED son periyoda girildiğinde
53-50 üstün olan taraftı. Son periyot karşılıklı basketlerle geçerken, maçın son iki dakikasına Optimum TED 5 sayı farkla önde girdi: 63-68. Fakat iki dakika içinde herşey tersine dönüp Alves'in üçlüğü, Dos Santos ve Domingues'in serbest atışlarına Avajon'un top kaybı eklenince maçın son 4 saniyesine 70-69 geride giren temsilcimiz mola aldı. Mola dönüşü son hücumda topu Gülşah Akkaya ile buluşturan TED Optimum, son saniyede basketi bulunca karşılaşmadan 71-70 galip ayrılarak grubunda 2'de 2 yaparak liderliğe yükselmiş oldu.
TED Optimum Ankara'da Özge Yavaş tamamı 2 ve 3.çeyreklerde olmak üzere 18 sayı, 4 asist ve 5 top çalma ile yıldızlaşırken, Demya Walker 14 sayı, Matee Ajavon 12 sayı, 5 ribaund, 5 asist, Saynur Tozlu 9 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve Gülşah Akkaya 8 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Ev sahibi ekipte ise Flavia Dos Santos 32 sayı, 12 ribaund, 5 top çalma ile en etkili isim olarak dikkat çekti.

0 comments:

Yorum Gönder