9 Kasım 2011 Çarşamba

Olin Edirne - Etha Engomi : 70-82

Euro Challenge Cup'taki temsilcilerimizden Olin Edirne, tarihindeki ilk Avrupa sınavına kendi evinde Rum ekibi Etha Engomi karşısında çıktı. Etha karşısında başa baş mücadeleye rağmen, 19 top kaybı yapan ve sonrasında gelen 0'a karşı çift haneli serilere engel olamayan Olin Edirne, karşılaşmadan 70-82 yenik ayrılarak Avrupa macerasına kötü başlamış oldu. 


Karşılaşmaya tamamı Vladimir Stimac’tan gelen 6 sayıyla 6-2 önde başlayan Olin Edirne, periyodun geri kalanında rakibinin geri dönmesine engel olamadı. İlk periyot karşılıklı sayılarla geçerken, Olin Edirne’nin periyodun bitimine 2 saniye kala Ogün Sevinç’in elinden kazandığı üç sayılık basket ilk çeyreğin skorunu 21-21 olarak belirledi. İkinci periyoda çoğu dışarıdan olmak üzere hücumlardan boş dönerek başlayan Olin Edirne, Rum ekibinin Massamba ve Jackson’la yakaladığı 12-0’lık seriye engel olamayınca 3.5 dakika içinde 33-21 geriye düştü. Reha Öz’ün ard arda iki üçlüğü ile tekrar maça tutunan Olin Edirne bu oyuncu ile kazandığı sayılarla oyuna dengeyi getirdi. Devrenin bitimine farkı 3 sayıya kadar indiren temsilcimiz (34-37), devreyi 43-39 geride kapattı. Olin Edirne’de Rehaz Öz, tamamı ikinci çeyrekte olmak üzere 4/4 üç sayı isabetle 14 sayı kaydederken, Stimac da maçın başındaki etkili oyunu ve yine 4/4 saha içi isabet ile devreyi 10 sayı ile tamamladı. Konuk ekipte lse Malta vatandaşı Darryl Jackson ve Thomas Massamba ilk devrede 9’ar sayı ile oynadılar.

İkinci devre karşılıklı sayılarla başlarken ilk 6 dakika 50-50 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra hücumda yine durgunlaşıp rakibine 12-2’lik bir seri izni veren temsilcimiz final periyoduna 62-52 geride girdi. Final çeyreğinin ilk 4 dakikasını 68-57 Rum ekibi önde geçti. Mustafa Abi ve Stimac’la bulduğu sayılarla farkı 5 sayıya indiren (68-63) temsilcimiz ümitlense de savunmada Etha hücumlarını durduramayınca fark bir türlü 5 sayının altına gerilemedi. Maçın bitimine 2 dakika kala Mustafa Abi’nin ardarda üç hücumda top kaybı yapması sonucu direnci iyice kırılan Olin Edirne karşılaşmadan da 70-82 yenik ayrıldı.
Olin Edirne’de Christopher Wright 16 sayı, 5 asistle oynarken, Vladimir Stimac 15, Reha Öz ise tamamı ikinci çeyrekte olmak üzere 14 sayı, Etha Engomi’de ise Darryl Jackson 18 sayı, 4 ribaund; Thomas Massamba 13 sayı, 3 asist, 4 top çalma, Shawn Ray 12 ve Valdas Dakbus 10 sayı ile oynadılar. Takım istatistiklerinde ise Olin Edirne %50’lik 3 sayı isabeti (11/22) ve rakibine 16-8’lik bir asist üstünlüğü sağlamasına rağmen, 19-9’luk bir top kaybı dezavanatjı nedeniyle yenilgiye engel olamadı. Bu top kayıplarının 7si Mustafa Abi, 6 sı ise Wright’tan geldi.

2 yorum:

  1. Olin bu sene geçen seneki kadro ve formundan çok uzak. En azından yabancılarını ellerinde tutabilselerdi çok iyi olurdu.

    YanıtlaSil
  2. Seibutis ile Samardjinzki'yi ellerinde tutmaları çok kolay değil :)

    YanıtlaSil