27 Kasım 2011 Pazar

Kimler kalıyor , kimler dönüyor ?

Lokavt, dün sona erdi. Avrupa'ya gelen bazı oyuncular bavullarını toplamaya başladılar bile. Bazıları ise yeni takımları ile gelecek maçlarını düşünmeye devam ediyorlar.

Peki kim bu Avrupa'da kalan oyuncular, hemen göz atalım...

Andrei Kirilenko : NBA'de başarılı sayılabilecek ( böyle diyorum çünkü daha iyilerini yapabilirdi pek çoklarına göre yine de en iyi savunma beşine seçilme ve all-star olma gibi başarıları var. ) 10 sezonun ardından eski takımı CSKA Moskova ile 3 yıllığına anlaştı. Kontratında NBA dönme opsiyonu da var ama şimdilik öyle bir planı olduğunu düşünmüyorum. CSKA ile kariyeri de lig maçında yaşadığı şanssız sakatlığı göz önüne almazsak gayet güzel ve başarılı gidiyor. Euroleague'de 30 dakikada 13.8 sayı, 9 ribaunt, 3.4 asist, 2.2 top çalma, 3.2 blok ortalamaları ile mücadele ediyor. Takımında bir çok yıldız olduğunu ve ona çok fazla iş düşmediğini de düşünürsek inanılmaz istatislikler. Kirilenko ayrıca maç başına 29.4 ranking ile Euroleague'de bu katogoride lider. Ne kadar verimli bir oyuncu olduğunu buradan da görebiliyoruz değil mi ?

Sasha Vujacic : Los Angeles Lakers ile başarılı 6 sezon geçiren Sloven guard, kısa New Jersey Nets macerasından memnun kalmamış olacak ki Avrupa'ya dönüş yaptı. En az 1 sene Anadolu Efes'te oynayacak olan Sloven guard , eğer isterse sezon sonunda NBA'e dönebilecek. Euroleague'de Anadolu Efes'e çok artısı olsa da çok götürüsü olduğu kanısındayım. Efes'in hücum düzenleri bozan gereksiz şut tercihleri bu götürülerin en başında geliyor. Bu dengesiz atışlarla , Efes'in savunma direnci de daha aşağılara iniyor. Euroleague'de maç başına 31 dakika, 14.7 sayı, 3.5 ribaunt, 1.5 asist, 1.5 top çalma, 1.3 top kaybı ile oynuyor.

Darius Songaila : Çok kötü ve az oynadığı bir NBA kariyerini geride bırakara Galatasaray'ı tercih etti Songaila. 33 yaşındaki Litvanyalı uzun Galatasaray ile 1 senelik bir kontrat imzaladı. Euroleague'de şu ana kadar maç başına 15 dakika, 7.2 sayı, 3.2 ribaunt ile mücadele ediyor.

J.R Smith : Denver Nuggets'tan giden iki oyuncudan biri. Çin Basketbol Federasyonu'nun aldığı karar sonrasında yine de Çin'i tercih etti. Zheijang takımıyla 1 senelik sözleşme imzaladı.

Wilson Chandler : Denver Nuggets'ın Çin'deki ikinci oyuncusu. Zheijang Lions takımıyla 1 senelik sözleşme imzaladı.

Brian Scalabrine : Yılların havlu sallayıcısı, benchin vazgeçilmez ismi Scalabrine iki aylık deneme süresinden sonra Benetton Treviso ile sözleşme imzaladı. Şu an Eurocup'ta maç başına 30 dakika, 4 sayı, 2 ribaunt, 1.5 asist ve 4 top kaybı ile oynadığını düşünürsek , Scalabrine'in NBA'de nasıl oynadığı hakkında en ufak fikrim yok.

Kenyon Martin : 2000 NBA Draftı'nın bir numarası, kariyerinde bir çok sakatlık yaşadı ve performansı gün geçtikçe geriledi. Yine de iki NBA Finali sığdırdığı kariyeri çok iyi geçti. O da Çin'i seçen oyunculardan olup. Çin'in Xinjiang Flying Tigers ile sözleşme imzaladı.

Nenad Krstic : Milli Takım'da gösterdiği performansı, NBA'de bir türlü gösteremeyen Krstic'te Kirilenko ile birlikte CSKA Moskova'ya döndü. Özellikle Teodosic'in de CSKA Moskova'da olması onu eski günlerine getirebilir. Euroleague'de ilk maçlarda biraz etkisiz olsa da maç başına 24 dakika, 15.2 sayı, 6.7 ribaunt, 1.2 top çalma ile oynuyor.

Diğerleri ;
Hilton Armstrong - ASVEL ( 1 yıllık)
David Andersen- Montepaschi Siena ( 3 yıllık )
Rasual Butler- Gran Canaria ( 1 yıllık )
Acie Law - Partizan ( 1 yılllık )
Alonzo Gee- Asseco Prokom ( 1 yıllık)
Earl Clark- Zheijiang ( 1 yıllık)
DeJuan Summers- Montepaschi Siena ( 2 yıllık)
Josh Powell - Liaoning Panpan ( 1 yıllık )

Geri Dönme Opsiyonu Olanlar ;
Chris Douglas Roberts- Virtus Bologna ( 1 yıllık )
Jeff Adrien- Bologna ( 1 yıllık )
Pape Sy- Gravelines ( 1 yıllık )
Von Wafer- Venoli Cremona ( 1 yıllık)
Reggie Willams- Caja Laboral ( 1 yıllık )

Not : Goran Dragic, Caja Laboral ile 1 maç oynarken, Lamar Odom , Beşiktaş ile maça çıkamadan lokavt bitti.

Not2 : Ersan İlyasova'nın durumu belirsizliğini koruyor. Ersan dönmek istemese de , kontratı sürüyor. Menejerleri , kulübüyle görüşme yapıyor.

0 comments:

Yorum Gönder