17 Kasım 2011 Perşembe

Kartal Armia'yı kolay geçti: 103-82 (Maçın özet videosu haberin devamındadır)

EuroChallenge Cup B Grubu’nda ilk haftanın ilk galibi Beşiktaş Milangaz ve Gürcistan’ın Armia takımlarının Milangaz Arena’daki mücadelesinden 103-82’lik skorla galip ayrılan taraf olan evsahibi Beşiktaş Milangaz oldu. Beşiktaş bu skorla grupta namağlup liderlik koltuğuna yerleşti.
Beşiktaş maça Semih Erden'in sayılarıyla başladı. Rakibin pota altında çok zayıf olmasını ilk dakikalarda iyi kullanan Beşiktaş ne zaman hem içerden hem dışardan katkı almayı başarsa farkı açtı. Maçın başı başa geçen ilk dakikalarından sonra Beşiktaş dışarıdan da verim almaya başlayınca farkı 8'e kadar çıkardı. (Daha sonra içeriyi unuttular ve rakip takım farkı kapadı.) Armia’nın hem pota altı hem de dış savunmada Beşiktaş’ın
kadro kalitesi karşısında ezilmesi ve yıldızları savunmakta zorlanması; aynı zamanda hücumda da sadece dış şutörlerinin eline bakması sonucu ikinci periyotta farkı açmaya başlayan temsilcimiz ilk devreyi 55-41’lik bir skorla önde kapattı.
İkinci devrenin başında Beşiktaş’ın top kayıpları ve isabetsiz şutlarını fırsat bilen Armia farkı 7 sayıya kadar indirse de (60-53), Beşiktaş farkın daha da kapanmasına izin vermeyerek, Deron Williams’ın da devreye girmesiyle tekrar 20’li farkları buldu. Üçüncü periyodu 80-61 önde kapatan siyah beyazlı temsilcimiz rahat bir oyun sonrası karşılaşmadan da 103-82 galip ayrıldı.
Beşiktaş Milangaz’da Deron Williams 31 sayı (5/9 üç sayı), 6 asist ile yıldızlaşırken, Semih Erden 20 sayı, 9 ribaund, 2 blok; Marcelus Kemp 18 sayı, 5 ribaund ve David Hawkins de 17 sayı 4 asist ile oynadılar. Konuk Armia’da ise William Thomas ve Jeremy Richardson’un 20’şer sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Güz'ün notları:
Not 1: İlk yarı tam saha pres yapmıştı Beşiktaş, presten sonra başarısız savunmalar olmuştu. İkinci devre pres yapmadılar.
Not 2: Maç bir yerden sonra sokak basketboluna döndü iyice. Zaten başta da biraz andırıyordu , iyice öyle oldu fark açıldıktan sonra :) 
Maçın özeti (video)

0 comments:

Yorum Gönder