23 Kasım 2011 Çarşamba

Kaf Kaf Arena'da siftah yaptı: 66-65

Pınar Karşıyaka, EuroChallenge Cup G Grubu üçüncü maçında, Karşıyaka Arena'da konuk ettiği Alman temsilcisi Telekom Basket Bonn'u 66-65 yenerek bu sezon kendi sahasında resmi maçlardaki ilk galibiyetini aldı.
Karşılaşmaya geçen salı oynadıkları Minsk maçında olduğu gibi tutuk, hücumda düzensiz, savunmada ise uyurgezer bir havada başlayan Pınar Karşıyaka, rakibinin kolay sayılar bulmasına
engel olamayıp 7 dakika içinde 19-9 geriye düştü. Bu geriye düşüş ardından seyircinin tepkisi sonrası tekrar hayata dönen yeşil kırmızılılar Birkan, Ahmet, Alper ve Chatman ile bulduğu sayılar sonrası önce rakibini yakaladı, ardından da öne geçerek ilk çeyreği 22-21 önde kapattı. Karşılıklı sayılarla geçen ve karşılıklı olarak üstünlüğün el değiştirdiği ikinci periyodun ortasında 34-30 önde bulunan temsilcmiz, devrenin sonlarına doğru yine oyun disiplininden kopunca ilk yarı 37-36 Alman temsilcisi lehine sonuçlandı. 
İkinci yarının başında Jovo Stanojevic ve Mire Chatman ile farkı 6 sayıya kadar çıkaran Kaf Kaf (45-39), bu dakikadan sonra yine düşüşe geçti. Serapinas, Gaffney ve Buljan'ın sayılarına çözüm bulamayan Pınar Karşıyaka, hücumda da düşük yüzdeyle oynayınca 16-2'lik bir seri sonrası final periyoduna 53-47 geride girdi. Bu seri sırasında Karşıyaka koçu Hakan Demir'in molaya başvurmaması ve mola hakkını periyodun bitimine 18 saniye kala son hücum için kullanması da dikkat çekiciydi. Ki molsa sonrası hücumda da top kaptırıldı. Son periyodun başında Serapinas'ın üçlüğü sonrası fark 9 sayıya çıktı: 56-47 ve Hakan Demir bir mola daha aldı. Mola sonrası taraftarının da desteğini arkasına alan yeşil kırmızılı temsilcimiz 3 dakika kala eşitliği yakaladı: 60-60. Birkan ve ikoniç'in üç sayı isabetleri sonrası son 1:40'a 66-62 önde giren Pınar Karşıyaka, kalan sürede sayı kaydedemese de Telekom Basket'in son hücumdan Serapinas ile yararlanamaması sonucu karşılaşmadan 66-65 galip ayrılarak grubunda liderliğe yükseldi. 
Pınar Karşıyaka'da Jovo Stanojevic 16 sayı, 11 ribaund, 3 asist, 1 blokluk performansıyla takımın en etkili ismi olurken, Birkan Batuk 15 sayı, 5 ribaund, Goran Ikonic 9 sayı ve Mire Chatman da 8 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ve 1 blok ile oynadılar. Konuk Telekom Basket Bonn'da ise Anthony Gaffney 18 sayı, 8 ribaund, 3 blok, Simonas Serapinas 17 sayı ve Zvonko Buljan da 13 sayı, 7 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. 

Kısa kısa notlar vermek gerekirse...
* Bu galibiyet Pınar Karşıyaka'nın kendi evindeki galibiyet özlemine son verse de, takım oyunuyla gelecek için ümit vermedi. Kısıtlı rotasyonu bulunan ve 7 kişi ile maçları götürmeye çalışan bir takıma karşı içeriyi kullanıp faul aldırmak varken, 10-15 saniye arası üç sayı çizgisi dışında paslaşarak harcanan hücumlar Karşıyaka için hiç olumlu sinyaller değildi. Zira, üç sayı yüzdesi düşük olan dakikalar geriye düşen ve yüzdenin yükselmesi ile maçı alan bir Kaf Kaf izledik.
* Hakan Demir'in özellikle son periyotlarda benchte adam unutma probleminin devam ettiği görüldü. Önceki maçlarda Birkan'ı kenarda unutmakla eleştirdiğimiz Demir, bu sefer de Jovo'yu nerdeyse tüm ikinci boyunca oyunda tutup, İlkan'a şans tanımadı. Yaşlı pivotun maçın sonlarına doğru koşacak hali kalmamıştı. Öyle ki, maç sonunda tribüne son kez çağırıldığında o yolu geri dönemem diye düşünerek olsa gerek, duymazlıktan geldi ve soyunma odasına kaçtı. 
* Yine kötü seçilmiş hücumlarla dolu son dakikalar izledik. Özellikle son hücumda içeri penetre edip en kötü ihtimalle faul aldırmak varken, zamanı geçirme adı altında kullanılan zorlama üçlük Karşıyaka'ya maçı kaybettirebilirdi. 
* İlkan oynamadı dedik, ama oynadığı sürede de ne yaptığı pek belli değildi. Geleceğin önemli yeteneklerinden biri olarak gösterilen genç oyuncu, savunmayı düşünmemesi ve istatistik merakı ile kendine zarar veriyor. Zira bu maçta yine her maç olduğu gibi takım arkadaşının elinden ribaund almaya çalışırken topu kaybına neden oldu.






















0 comments:

Yorum Gönder