17 Kasım 2011 Perşembe

Kadınlar Euroleague'e Türk damgası!

Ülkemizin Galatasaray Medical Park ve Fenerbahçe ile temsil edildiği Kadınlar Euroleague'de ekiplerimiz sahaya çıktığı 11 karşılaşmayı da kazanarak önemli bir başarıya imza attılar.
Dün Fransa deplasmanında Fransız ekibi Bourges Basket ile karşı karşıya gelen Galatasaray Mediacl Park, son periyottaki mükemmel oyunuyla karşılaşmadan 66-65 galip ayrıldı ve grubunda 6'da 6 yaparak liderliğini sürdürdü. Karşılaşmanın son çeyreğine 54-48 geride giren sarı kırmızılı temsilcimiz, maçın son 10 saniyesinde de 65-64 gerideydi. Son
hücumda Diana Taurasi'nin kaçan şutunda hücum ribaundunu alan Tina Charles'ın kendisine yapılan faullerden doğan iki serbest atışı sayıya çevirmesiyle karşılaşmadan 66-65 galip ayrılan tafar Galatasaray Medical Park oldu. Galatasaray'da 25 sayı, 10'u hücum 18 ribaund ile oynayan Tina Charles aynı zamanda maçı kazandıran serbest atışları da sokarak maçın yıldızı olurken, Diana Taurasi 17, Alba Torrens ise 12 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Ev sahibi ekibin en skoreri ise 25 sayı kaydeden Catherine Jones oldu.
Kadınlar Euroleague'deki bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe ise B Grubu'ndaki beşinci maçında Rus Nadezhda ekibini 84-72 yenip, gruptaki namağluplüğünü sürdürerek İspanyol Perfumerias Avenida takımıyla birlikte zirvenin ortağı oldu. İlk periyodu 21-16 geride kapattıktan sonra oyunun kontrolünü eline alan ve maçın sonuna kadar üstünlüğü bırakmayan Fenerbahçe'de Ivana Matovic 20 sayı, 3 asist, Penny Taylor 19 sayı, 6 asist, Angel McCoughtry 18 sayı, 10 ribaund, 5 asist ve Nevriye Yılmaz da 10 sayı, 7 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadılar. Konuk ekipte ise eski Galatasaray'lı Katie Douglas'ın 22 sayı, 8 ribaundluk performansı galibiyet için yeterli olmadı.

0 comments:

Yorum Gönder