2 Kasım 2011 Çarşamba

İtalya'da kabus gecesi: 77-103


Turkish Airlines Euroleague D Grubu’ndaki temsilcimiz Galatasaray Medical Park, deplasmanda İtalya’nın Montepaschi Siena takımına 103-77 yenilerek 3 maçında 2. yenilgisini aldı. Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Unics Kazan karşısında aldığı mağlubiyet sonrası haftasonu ligde Pınar Karşıyaka karşısında yorgun gözüken ve zorlanan Galatasaray, İtalyan ekibinin kendi sayircisi önünde yaptığı etkili savunmanın da etkisiyle maça çok tutuk başladı. Savunmada rakibin hücum opsiyonlarını durduramayan temsilcimiz hücumda da bir türlü ritmini bulamayınca 4.5 dakika içinde 14-3 geriye düştü. Galatasaray’ın bu sürede tam 6 top kaybı yapmasını fırsat bilen Siena, bu zaaftan yararlanmak amacıyla tam saha prese de başlayınca, hücum yapmakta zorlanan Galatasaray son 3 dakikaya da 20-7 geride girdi. Geçtiğimiz hafta Union Olimpija karşısında da maça hızlı başlayıp sert savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı tanımayarak ilk çeyreği 26-4 önde kapatan Siena, temsilcimize karşı da benzer bir ilk periyot performansı sergiledi ve ilk çeyrek 30-16 Siena üstünlüğüyle sona erdi. Bu periyotta Siena’da Ksistof Lavrinovic ve David Andersen 7şer sayı atarken, Bo McCalebb ise 6 sayı, 4 asist, 2 top çalma ile oynadı. Galatasaray’ın ise takım halinde 9 top kaybı yapması dikkat çekti.
İkinci çeyrekte Preston Shumpert, Luksa Andric ve Jamon Gordon ile sayılar bulmaya başlayan Galatasaray, top kayıplarını da azaltınca oyunda dengeyi sağladı. Karşılıklı sayılarla geçen periyodun bitimine 2:30 kala Shaun Stonerook’a çalınan teknik faul sonrası fark 7 sayıya indi: 40-33. Temsilcimiz, faul atışları sonrası farkı daha da azaltma şansını Jaka Lakovic’in denediği erken üçlükle değerlendiremeyince seyirci desteğini de arkasına alan Siena Kaukenas’ın 5 sayısı ve yakaladığı 7-0’lık bir seriyle farkı tekrar açtı ve devre 50-37 ev sahibi ekip üstünlüğüyle bitti. İlk yarıda Rimantas Kaukenas 2/2 üçlükle 10 sayı kaydederken, McCalebb, Andersen ve Lavrinovic 9’ar sayıyla oynadılar. Galatasaray’da ise Andirc 9, Shumpert 8 ve Lucas 6 sayı ile oynadı. Galatasaray ilk yarıda 11 top kaybı yapıp hiç top çalamazken, denediği 3 üç sayı denemesinden de isabet bulamadı. Galatasaray’ın yediği 50 sayının ise hiçbir şekilde açıklaması ve özrü yoktu.
İkinci devrenin başında savunmasını toparlayan Galatasaray, 3 dakikaya yakın sayı bulamayınca iyi savunmanın ödülünü alamadığı gibi, boş hücumlar sonrası düşen savunma direnci ile yenen basketlerle fark da 16 sayıya çıktı: 55-39. İlk yarının suskun ismi David Moss’tan gelen ardarda iki üçlük ise beraberinde molayı getirdi: 61-39. Moladan sonra da iyi ve yüzdeli oyununa devam eden Siena, temsilcimizin oyun düzeninden tamamen kopmasıyla birlikte periyot bitimine 3 dakika kala farkı 26 sayıya çıkardı: 70-44. Çeyreğin kalanında da farkı koruyan İtalyanlar final periyoduna da 76-54 önde girdi.
Son çeyrekte Siena’nın rahatlamasından faydalanan Galatasaray 6 dakika kala farkı 17’ye indirdi: 82-65. Siena molası sonrası İtalyan ekibi tekrar 8-0 lık bir seri yakalayınca iki takımın da disiplinden koptuğu kalan dakikalar sonrası Siena karşılaşmadan 103-77’lik bir skorla galip ayrıldı.
Temsilcimiz için herşeyin kötü gittiği akşamda Montepaschi Siena’da Rimantas Kaukenas 8/9 saha içi isabetle 24 sayı kaydederek en skorer isim olurken, Bo McCalebb 19 sayı, 4 asist, David Andersen 13 sayı, 6 ribaund ve Pietro Aradori 11 sayı, 6 ribaund ile oynadılar. Galatasaray’da ise Luksa Andric 12, Ender Arslan 11, Joshua Shipp ve Preston Shumpert 10’ar sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

0 comments:

Yorum Gönder