18 Kasım 2011 Cuma

Euroleague'de hüzünlü akşam

Euroleague'deki temsilcilerimizden C Grubu'nda mücadele eden Anadolu Efes ve D Grubu'nda mücadele eden Galatasaray Medical Park, bugün oynadıkları karşılaşmaları kaybederek beşinci maçlarında üçüncü yenilgilerini aldılar. Anadolu Efes İspanya'da Real Madrid'a karşı farklı bir şekikde 104-84 yenilirken, Galatasaray Medical Park ise kendi evinde bir diğer İspanyol devi Regal Barcelona'ya 70-66 kaybetti.
Günün ilk maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Regal Barcelona'yı konu eden Galatasaray Medical Park, iyi mücadele ettiği ilk periyodu 19-19 eşitlikle geçse de ikinci çeyrekte rakibin üstünlüğü eline almasına engel olamayarak periyot başında 11-0'lık bir seriyle 30-19 geriye düştü ve devreyi 44-34 geride kapadı.
İkinci devrede Barcelona farkı 20 sayıya kadar çıkarsa da (56-36), Ender, Andric ve Furkan'ın gayretleriyle tekrar maça ortak olan Galatasaray maçın son dakikasına girilirken farkı 3 sayıya kadar indirdi:68-65. Galatasaray'ın bu geri dönüşünde yaptığı müthiş savunma kadar, bir saniye olsun susmayan ve savunmada takımın 6.adamı olarak etkisini sahaya yansıtan taraftarının etkisi çok büyüktü. Kalan saniyelerde rakibin tecrübesine yenik düşen ve İspanyol ekibini yakalayamayan sarı kırmızılı temsilcimiz karşılaşmadan alkışlar eşliğinde 70-66 yenik ayrıldı. Galatasaray'da Luksa Andric 17 sayı ile takımın en skoreri olurken, Joshua Shipp 9, Jamon Lucas ve Ender Arslan 8'er sayı kaydettiler. Regal Barcelona'da ise Erazem Lorbek 14, Juan Carlos Navarro 12 ve Pete Mickeal 10 sayı ile galibiyette önemli rol oynadılar.
Gecenin bizim açımızdan ikinci maçında ise Anadolu Efes, İspanya'da Real Madrid karşısında parkeye çıktı. İlk yarıda özellikle maçın savunma tarafında Real Madrid'in içerden dışardan sayılarına engel olamayacan Efes, ilk çeyreği 24-18, devreyi de 50-36 geride kapattı. İkinci yarıya da kötü başlayan Anadolu Efes farkın 20 sayının da üstüne çıkmasına engel olamadı. üçüncü periyodun sonunda Ermal ile biraz canlanan ve son periyotta Ersan ve Savanovic'in sayılarıyla maça tekrar ortak olmaya çalışan temsilcimiz farkı 7 sayıya kadar indirebildi. Fakat bu dakikadan sonra hem savunmada hem hücumda gösterilen ekstra çaba sonrası yorgunluğun etkileri gözlemlenmeye başladı. Üstüste boş hücumlar ve top kayıpları sonrası potasında da sayılar bulan Efes maçın sonlarında tamamen oyundan koptu ve Real Madrid'in farkı tekrar 20 sayıya çıkarıp maçı 104-84 kazanmasına engel olamadı. Anadolu Efes'te zaman zaman parlayarak takımı ayakta tutmaya çalışan oyuncular 15 sayıyla oynayan Dusko Savanovic ve Ermal Kurtoğlu ile 14 sayı kaydeden Ersan İlyasova oldu. Zamanında savunmasıyla nam salmış Efes, savunmada ise adeta döküldü ve rakibin skorerlerini durduramayarak hiç alışkın olmadığımız bir şekilde potasında 104 sayı gördü. Oldukça yüksek bir hücum yüzdesiyle oynayan Real Madrid'de ise Jaycee Carroll 5/8 üç sayı isabetle 19 sayı kaydederken, Nikola Mirotic 17, Carlos Suarez 15 ve Rudy Fernandez 14 sayı ile oynadılar.

0 comments:

Yorum Gönder