11 Kasım 2011 Cuma

Efes, Maccabi'yi elinden kaçırdı !


Turkish Airlines Euroleague C Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk ettiği Maccabi Electra’ya son iki dakikada yaptığı hatalarla 79-72 yenilmekten kurtulamadı. Üçüncü çeyrekte 9 sayıya kadar çıkan farkı kapatıp maçın son iki dakikasına 70-70’lik eşitlikle giren Anadolu Efes, bu iki dakika içinde acemice hücumlar kullanıp, acele şut denemeleri sonrası kendi evindeki ikinci maçından da
yenik ayrılmış oldu.
Anadolu Efes maça Stanko Barac ile etkili başladı. Barac’ın hem hücumda skor üretmesi hem de Schortsanitis’i savunmada durdurmasıyla pota altını etkili kullanan Efes, Ersan'ın da katkı vermesiyle 5 sayılık bir avantaj yakaladı:13-8.  David Blatt’ın, bir Efes kısasını riske edip Barac’ın bu etkinliğine ikili sıkıştırmalarla  son verme kumarı, Sinan Güler’in kaçırdığı ard arda üçlükler ile tutunca, Efes sayı bulmakta zorlanmaya başladı ve Maccabi öne geçerek periyodu 14-13 önde kapattı. İkinci periyotta pota altında Schortsanitis’in devreye girmesi sonucu Maccabi kolay sayılar bulmaya başladı. Bu dönemde Anadolu Efes sayı bulmakta büyük sıkıntılar yaşarken tıkanan Efes hücumunu Barac’ın pota altı sayıları ve Cenk Akyol’un 3 sayılık isabetleri ayakta tuttu. Devrenin sonlarına doğru Maccabi’nin farkı 6 sayıya kadar çıkarmasına Cenk ve Batista ile cevap veren Efes, devre arasına 38-35 geride girdi.
3.periyoda Ersan ile iyi başlayan Efes karşısında Maccabi’nin  devreye girip kontrolü eline alması uzun sürmedi. Burstein, Blu ve Farmar ile sayılar bulan konuk ekip farkı 9 sayıya kadar çıkardı: 43-52. Bu dakikada Vujacic’in ard arda iki üçlüğü Anadolu Efes’i tekrar maça ortak etse de, çeyrek 59-53 Maccabi üstünlüğüyle sona erdi.Son periyotta isabetli dış şutlar ve daha sert savunmayla rakibini yakalamaya çalışan bir Efes sahadaydı. İki takımın da acele ve telaşlı şutlarla harcadığı hücumlar, yapılan top kayıpları sonrası maç son anlara kadar ortada gitti ve son iki dakikaya 70-70 eşitlikle girildi. Son iki dakikada acele şutlarla hücumlardan boş dönen temsilcimiz Maccabi’nin taktik faulleri de sayıya çevirmesi sonucu karşılaşmadan 79-72 yenik ayrıldı. Efes bu sonuçla evinde oynadığı iki karşılaşmayı da kaybederek grupta dördüncü maçında ikinci yenilgisini almış oldu.
Anadolu Efes’te Sasha Vujacic 21 sayıyla takımın en skoreri olurken maç boyunca denediği 13 üçlükten sadece 4 isabet buldu. Maçın en kritik anında deneyip kaçırdığı acele şut ise Efes’in direncinin kırıldığı an oldu. Efes’te ayrıca Stanko Barac 17, Cenk Akyol ve Ersan İlyasova da 9’ar sayıyla oynadılar. Cenk maçın kopma anlarında isabet sağladığı üç sayılık atışlar, aldığı ribaundlar ve Yugoslav (!) faulleriyle belki de kariyerinin en faydalı maçlarından birini oynarken, Ersan da 17 dakikada 9 sayı, 6 ribaund ile oynadı. Yalnız Ufuk Sarıca’nın özellikle son periyotta Ersan’ı fazlasıyla kenarda unutması ve maçı 0 sayıyla kapatan ve boş şutlarda isabet sağlayamayan Savanovic’i sahada tutmasının nedenini pek anlayamadık.
Bunun yanında farkı kapattığımız anlarda yapılan alan savunmasının hem pota altından hem de 3 sayı çizgisi gerisinden açıklar vermesi nedeniyle çok sayı yedik ve iyi mücadele ettiğimiz dakikalarda öne geçemedik. Geçmişte alan savunmasıyla ün yapmış olan efsane takımın parçalarından biri olan Ufuk’un bu maçın videolarını tekrar tekrar izleyip bu probleme de bir an önce çözüm bulması gerekiyor.
Son olarak da… Maç yayını sırasında da söylendi gerçi… Onlarda Farmar var bizde Vujacic, dolayısıyla onlar takım biz ise bireysel güçler topluluğu… diyelim… Lafı fazla uzatmayalım. Schortsanitis ve Farmar’ı da tebrik ederek yazımıza noktayı koyalım...

Güz'ün notu: (Pana-CSKA maçı sonrası): Batiste'nin yaptığı hareketleri (uygun bir tanım bulamadım) faul olarak değerlendirmeyen, Saras'a teknik faul veremeyen hakemler, neden bizim takımlarımızın maçlarında sıfır toleransı sıfırın altında uyguluyor, anlamak mümkün değil!

0 comments:

Yorum Gönder